Engelli Çocukların Balık Keyfi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, engelli çocuklara yönelik renkli ve eğlenceli bir program düzenledi. Engelli çocukları evlerinden...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, engelli çocuklara yönelik renkli ve eğlenceli bir program düzenledi. Engelli çocukları evlerinden alarak tarihi Galata Köprüsü'ne getiren Belediye, çocuklar balık tutma keyfi yaşattı. Hayatından ilk defa balık tutmanın keyfini yaşayan engelli çocukların mutluluğu gözlerinden okundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM), Engelli çocuklara unutamayacakları bir gün yaşattı. Galata Köprüsü'nde engellilere yönelik balık tutma festivali düzenleyen İSEM, çocuklara renkli ve eğlenceli anlar yaşattı. Engelli çocukları evlerinden alarak galata köprüsüne getiren İSEM, burada çocukların balık tutmalarını sağladı.

Reklam
Reklam

Denize olta atan, balık tutmanın keyfini yaşayan çocuklar, arada müzik yapmayı da ihmal etmedi. Çocuklar yine engelli arkadaşlarının oluşturduğu müzik grubunun şarkıları ile hem eğlendi hem balık tuttu. Hayatından ilk defa balık tutmanın keyfini yaşayan engelli çocukların mutluluğu gözlerinden okundu. Balık tutma festivalinin ardından hem çocukların tuttuğu balıklar hem de İSEM’in getirdiği balıklar ızgara üzerinde pişirildi. İlk defa balık tuttuklarını belirten engelli çocuklar, "Burada çok eğleniyoruz. İlk defa balık tutuyoruz. Balık tutmak çok eğlenceliymiş" dediler.

İSEM Müdürü Bekir Koksal ise, Engelliler haftası nedeniyle böyle bir program düzenlediklerini belirterek, "Engellilerimiz için böyle güzel bir günde balık tutma şenliği düzenledik. İstanbul’da oturan ancak ilk defa böyle bir ortam gören insanlarımız var. Biz evlerinden engellilerimizi aldık araçlarımızla buraya getirdik. Bugün hem balık tutacağız hem de pişirip yiyeceğiz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz