Engelli Çocukların Şiirleri Anneleri Ağlattı

Konya'da “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla düzenlenen etkinlikte duygusal anlar yaşandı. Engelli öğrencilerin okuduğu...

Konya'da “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla düzenlenen etkinlikte duygusal anlar yaşandı. Engelli öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından engelli bir çocuk ağlayan annesinin gözyaşlarını silerken, salonda bulunanların duygulandıkları gözlendi.

Selçuklu Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Konya Vali Vekili Dr. Sefa Çetin, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, davetliler, engelli öğrenciler ve velileri katıldı. Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Selçuklu Mediha Hasan Tahsin Alaylı Görme Engelliler Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni İbrahim Sevinç, “Biz topluma kendimizi ifade etmekte yetersiz kalıyoruz. Ya da toplumun anlayacak ve algılayacak kadar zamanı yok gibi. Yalnız şu unutulmasın ki engelliye imkan verilirse engellinin yapamayacağı iş ve meslek yoktur” dedi.

Reklam
Reklam

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise, engellerin engelliler için değil herkes için olduğunu ifade ederek, “Hepimiz hep birlikte engelleri kaldırmak zorundayız” diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, dünyanın bir maske pazarı olduğunu vurgulayarak, “Benim maskem şu anda milletvekili onu taşıyorum. Ama ruhumda sadece insan var. Siz özürlü olabilirsiniz başka bir makamda olabilirsiniz. Bu dünyada bir maske aldınız Allah’ın ömür verdiği müddetçe o maskeyi taşıyacaksınız. Giderken de maskeyi mezara bırakıp geldiğiniz yere geri döneceksiniz. Onun için burada olan herkesi maskelerden kurtulmaya insanla buluşmaya, insan merkezli olmak ve özürlülerimizin hepsini başımızın üstünde taşımaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Konya Vali Vekili Dr. Sefa Çetin ise, “Engeli olan kardeşlerimizle birlikte yaşamaya dayanışmaya hazırız. Yaşamaya devam ediyor ve daha da çok devam etmek istiyoruz. Lütfen sizlerde topluma daha çok katılın daha çok toplum içinde yer alın. Daha çok kardeşçe yaşayalım” dedi.

Reklam
Reklam

AĞLAYAN ANNESİNİN GÖZYAŞLARINI SİLDİ

Protokol konuşmalarının ardından Selçuklu Mediha Hasan Tahsin Alaylı Görme Engelliler Ortaokulu öğrencisi Kübra Ev, okuduğu “Sabır” şiiriyle salonda bulunan davetlileri duygulandırdı. Kozağaç Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerinin seslendirdiği ‘Fırçala Dişini Rondu’ şarkısı ile de salonda bulunan annelerin gözleri doldu. Bu sırada engelli öğrencilerin okuduğu şiir ve seslendirdikleri şarkılardan sonra tribünde bulunan engelli Süleyman Akpınar, ağlayan annesi Havvaana Akpınar’ın yanaklarından öptükten sonra elindeki peçeteyle gözyaşlarını sildi. Anne Havvaana Akpınar, çocuklarının okuduğu şarkılardan sonra çok duygulandığı o yüzden gözlerinin dolduğunu ifade etti.

Programın akışında, Fatma Menekşe Özel Eğitim Uygulama Ve İş Eğitim Merkezi’ndeki öğrenciler, ‘Çayda Çıra’ ve ‘Keloğlan Rondu’ oyunu ile Konevi Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencileri de dans gösterileriyle hünerlerini sergiledi.

Etkinliklerde, Selçuklu Mediha Hasan Tahsin Alaylı Görme Engelliler Ortaokulu’nun ‘Kanatsız Melekleri ile Selçuklu Anadolu Lisesi öğrencileri arasında golbol karşılaşması da yapıldı. Ardından öğrenciler, footsal, basketbol ve tandem gösterilerini sergiledi. Bu karşılaşmadan sonra salonda bulunan bazı engelli öğrenciler son zamanlarda popüler olan “Gangnam Style” adlı şarkının çalmasıyla birlikte dans etmeleri ilginç görüntüler oluşturdu.

Reklam
Reklam

Etkinlikler, engelli öğrencilerin, “Hayatı paylaşmak için engel yoktur” yazılı pankartı açmasıyla sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: