Engelli Derneklere Gidilerek Beyanname Yenilendi

Malatya’da beyannamesini vermeyen 16 derneğin cezalı duruma düştüğü belirtilirken, engelli derneklerine ise gidilerek beyannameleri yeniletildiği...

Malatya’da beyannamesini vermeyen 16 derneğin cezalı duruma düştüğü belirtilirken, engelli derneklerine ise gidilerek beyannameleri yeniletildiği bildirildi.

İl Dernekler Müdürü Raşit Özmen, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Sosyal bir devlet olmanın gereği ve bir kurumu olarak, Malatya Dernekler İl Müdürlüğümüz; engellilere yönelik hizmetler ve bu alanlarda kamu adına hizmet veren sivil toplum kuruluşlarının problemlerinin çözümüne yönelik işlemlerin hassasiyetle yürütülmesi adına, ilimizde engellilerle ilgili faaliyet yürüten ve dernek başkanı engelli olan derneklerden, her yıl vermekle yükümlü oldukları, dernek beyannamelerini dernek merkezleri ziyaret edilerek, bizzat dernek başkanlarından elden teslim alınmıştır.

Reklam
Reklam

Ayrıca, dernek başkanlarımızın cezalı duruma düşmemeleri için beyanname verme yükümlülüklerini zamanında yerine getirmelerini sağlamak için görevli arkadaşlarımız, Valilik sitesinden duyuru, mail adreslerine mesaj göndermek ve dernek yetkililerinin cep telefonlarından arayarak uyarıda bulunmuşlardır.

Beyannamelerin zamanında teslim edilmesi istenildiğinden; bu arama ve çalışmalar olumlu sonuç vermiş olup, birçok derneğimizin cezalı duruma düşmesi önlenmiştir. Bu çalışma cezalı duruma düşen dernek sayısının az olmasına yansıdığını, beyanname vermekle yükümlü olan, 825 dernekten, il merkezinde faaliyet gösteren ve beyannamelerini teslim etmeyi son haftaya bırakan yaklaşık 300 derneğin, basınımızın, konunun önemi nedeniyle uyarı niteliğinde haber yapması, gerekse Malatya’da yayın yapan radyolarımızın konu ile ilgili ortak yayın yapması neticesinde, il merkezinde cezalı duruma düşen dernek sayısı 16 olarak sonuçlanmıştır. Bu vesile yayın yaparak destekte bulanan tüm basın yayın kuruluşlarımıza ve beyannamelerini zamanında teslim eden değerli dernek başkanlarımıza teşekkür ederiz.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: