Engelli Dila, karnesini Vali Koçdemir’in elinden aldı

Eskişehir’de 11 aylıkken geçirdiği kemik rahatsızlığı sebebiyle okula gidemeyen 11 yaşındaki Dila Atman, karne sevincini...

Eskişehir’de 11 aylıkken geçirdiği kemik rahatsızlığı sebebiyle okula gidemeyen 11 yaşındaki Dila Atman, karne sevincini evinde yaşadı. Karnesini Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir’in elinden alan Atman, kendisine bu imkânı sağlayan herkese teşekkür etti.

Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, karne heyecanını Osmangazi Mahallesi’nde bulunan Orhangazi İlköğretim Okulu öğrencileri ile yaşadı. Vali Koçdemir’e, Vali Yardımcısı İsmail Küreci, Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Adıyaman, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Taki Ersoy eşlik etti.

Reklam
Reklam

Okulun 1/C ve 4/A sınıflarını ziyaret eden Vali Koçdemir, öğrencilere karnelerini verdi. Öğrencilerin gelecekle ilgili hayallerini soran Koçdemir, karne hediyesi olarak çocuklara kitap hediye etti. Karnelerini Vali Koçdemir’in elinden alan öğrenciler, büyük sevinç yaşadı. Vali Koçdemir, öğrencilerden tatil boyunca kitap okumayı bırakmamalarını istedi, velilerden de 15 günlük tatili çocukları ile birlikte geçirmelerini tavsiye etti.

Vali Koçdemir ve beraberindeki heyet, daha sonra evde eğitim hizmeti alan 11 yaşındaki Dila Atman’ı ziyaret etti. Halk arasında kas rahatsızlığı olarak bilinen ‘sma2’ hastalığı sebebiyle okula gidemeyen küçük Dila, 4. sınıfa kadar annesi Ayşegül ve babası Adnan Atman’ın gayretleriyle okula devam etti. Durumu ağırlaşan küçük Dila, 5’inci sınıf eğitimini evde aldı. Derslerinde oldukça başarılı olan Dila, dönemi takdir belgesi ile tamamladı. Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, gösterdiği başarıdan dolayı Dila’yı tebrik etti. Koçdemir "Dila’nın eğitimini devam ettireceğine ve bu hırsı ve azmi ile çok başarılar sağlayacağından eminim. Buna inanıyorum. Bu tatil döneminde biraz daha okumaya ağırlık verecek.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Dila’ya evde eğitim imkanı sağlayan herkese teşekkür eden anne Ayşegül Atman, gösterilen ilgi karşısında gözyaşlarını tutmadı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz