Engelli Eşiyle Birlikte Üç Ayda 600 Kilo Kapak Topladı

Burdur’da yaşayan Yusuf Çakar, engelli eşi Fahriye Çakar ile birlikte 'Bir kapak, bir umut, bir...

Burdur’da yaşayan Yusuf Çakar, engelli eşi Fahriye Çakar ile birlikte 'Bir kapak, bir umut, bir hayat’ isimli pet şişe kapağı toplama kampanyası başlattı. Engelli eşi Fahriye Çakar’la birlikte sokak sokak gezen Yusuf Çakar, esnafın yardımıyla 3 ayda 600 kilo pet şişe kapağı topladı.

Pet şişe kapaklarını evinin önünde saklayan Yusuf Çakar, kapakların bir ton geleceğini düşündüğünü, fakat 600 kilo gelen kapaklarla Burdur’a 3 tekerlekli sandalye almak istediğini söyledi.

Burdur’da, ilköğretim okulları ve otogar esnafının kendisine destek olduğunu belirten Yusuf Çakar; şöyle konuştu: "Eşimin engelli olması sebebiyle engellilere karşı duyarlıyım. Ben eşim Fahriye Çakar’la birlikte gezerek pet şişe kapakları topladık. 5 buçuk dönüm araziyi dolduracak kadar kapak topladığımızı fark ettik. Bir yandan çevreye faydalı olduk. Kampanyayı başlattıktan sonra, kampanyadan haberdar olan ve kapak toplayan vatandaşlardan haber alamadım. Herkes kendince topluyor, bana gelip kapakları aynı çuvallara koysaydık belki bir ton kapak toplardık ve 10 tekerlekli sandalye alırdık. Topladığımız kapakların bir ton geleceğini düşündüm ama 600 kilo geldi. Şimdi bu kapakları teslim edip, parasını aldıktan sonra Burdur’a 3 tekerlekli sandalye almayı düşünüyorum. Tekerlekli sandalyeleri evimin önünde engelli kardeşlerime dağıtacağım."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: