Engelli gencin okuma-yazma azmi

KARAMAN (İHA) - Karaman Halk Eğitimi Merkezi tarafından 2006 yılında düzenlenen birinci kademe okuma-yazma kursunu bitiren kursiyerlere belgeleri düzenlenen törenle verildi. 10 kursiyer arasında yer alan ve sertifikasını alan bedensel engelli 25 yaşındaki Kerim Altaş'ın sevinci yüzünden okundu.

Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen belge dağıtım törenine, Karaman Valisi Fatih Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Dursun Karataş, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Altun, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mesut Tekin ile belge alacak kursiyerler ve yakınları katıldı.

Reklam
Reklam

30 branşta kurs açtıklarını söyleyen Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Tekin, çeşitli nedenlerden dolayı okuma-yazma öğrenemeyenlerin kursa ilgi gösterdiğini söyledi. 25 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan ve şimdi de Halk Eğitimi Merkezi'nde öğrencilere okuma-yazmayı öğreten kurs öğretmeni Mustafa Zeybek ise öğrencilerinin belge aldığını görmekten mutlu olduğunu kaydetti. Yapılan konuşmaların ardından belge almaya hak kazanan 10 kursiyere belgeleri, Vali Fatih Şahin ve diğer davetliler tarafından verildi.

Küçük yaşta geçirdiği rahatsızlık sonrası koltuk değnekleri yardımıyla yürüyen 25 yaşındaki bedensel engelli Kerim Altaş da okuma-yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşadı. Karaman'ın Başyayla İlçesi Üzümlü Köyü'nde oturan ve küçükken geçirdiği bir hastalıktan dolayı koltuk değnekleriyle yürümek zorunda kalan Kerim Altaş, bu yaşına kadar hep okuma-yazma bilmemenin sıkıntısını çektiğini söyleyerek, "Benim köyüm Toros Dağları'nın tepesinde dağlık arazide orman köyü. Hiç okula gidemedim. Okuma-yazma öğrenmek içimde bir uhde olarak kaldı. Bu isteğim beni hayata bağladı. Geçen yıl Karaman'daki ablamın yanına geldim ve burada Halk Eğitimi Merkezi'nin açtığı okuma-yazma kursuna kayıt oldum. Artık okuyup yazabiliyorum. Bu kursun ikinci kademesini de bitirip dışardan ortaöğretimi bitirmeye çalışacağım" dedi.

Reklam
Reklam

Her türlü imkana sahipken okuldan kaçarak eğlence mekanlarında vakit geçiren gençleri anlamakta zorluk çektiğini söyleyen Atlaş, "Ben zamanında lisede okuyup, düzenli dershaneye giden milyonlarca kişinin içinde şansımın çok az olduğunu biliyorum ama yine de dışardan ortaokul ve liseyi bitirip üniversite kazanacağım. Bu şimdiki tek hedefim. Gençlerimizin okuldan kaçmalarını, okul önündeki isyankar kavgacı hallerini duydukça kahroluyorum. Ne olur ellerindeki fırsatları değerlendirsinler. Onların hovardaca harcadığı imkanları yakalayabilmek için her şeylerini feda edecek yüz binlerce insan var" diye konuştu.
Kerim Altaş'ın azmine hayran kaldığını söyleyen Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mesut Tekin ise "Kerim'in kaldığı yer buraya en az 5 kilometre uzakta. Kerim bu yolu engelli olmasına rağmen gelerek kursumuza devam etti. Kursun en başarılı öğrencisi konumunda. Ben azmiyle herkese örnek olacağına ve hedeflerine mutlaka ulaşacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.