Engelli gençler bir günlük temsili askerlik yaptı

Hatay'da bedensel ve zihinsel engelli 36 genç bir günlük temsili askerlik yaptı.2. Hudut Alay Komutanlığı'nda...

Hatay'da bedensel ve zihinsel engelli 36 genç bir günlük temsili askerlik yaptı.

2. Hudut Alay Komutanlığı'nda düzenlenen temsili askerlik uygulamasına katılmak üzere aileleri ile kışlaya gelen engelli gençler, sağlık muayenesinden geçirildikten sonra askeri üniforma giyerek bot bağladı.

Refakatçi askerler eşliğinde tören alanında yerlerini alan engelli gençler, bir günlük de olsa askerlik yapmanın sevincini yaşadı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende engelli gençler, Türk bayrağının altında ellerini silahların üzerine koyarak yemin etti.

Reklam
Reklam

Ant içme töreninin ardından konuşan 2. Hudut Alay komutanı Piyade Albay Mehmet Semih Erdoğan, askerlik yükümlülüğünün, asker-millet kavramının dünyadaki tek örneğini oluşturan Türk milleti için bir onur meselesi olduğunu söyledi. Erdoğan, “Sizler herkese nasip olmayacak üniformalarınızı giyerek, vatan, cumhuriyet ve vazife uğurunda en değerli varlığınız olan canınızı, gerektiğinde feda edeceğinize, şanlı bayrağımızın altında, arkadaşlarınıza sarılıp, silahlarınız üzerine el koyarak, anne, babalarınız ve komutanlarınız huzurunda, namusunuz üzerine ant içtiniz. İçtiğiniz andın her kelimesi, üstün vatan ve millet sevgisinin mertliğin, dürüstlüğün, itaatin, şahsi çıkar hesabına ve gaflete düşmeden, kendini vatana ve millete adamanın tartışılmaz bir simgesidir.” dedi.

Piyade Albay Erdoğan’ın yaptığı konuşmanın ardından eğitim alanına alınan gençler, temsili askerlik uygulamasında silah eğitimi gördü. Kurma kolu çekip, tetik düşüren engelli askerlere, G3 piyade tüfeği, roketatar silahı tanıtıldı ve telsizle nasıl haberleşecekleri öğretildi.

Reklam
Reklam

Eğitim uygulamasının ardından 2. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay M.Semih Erdoğan, Merkez Komutanı Piyade Binbaşı Hikmet Erdoğdu ve Hareket ve Eğitim Kısmı Komutanı Piyade Binbaşı İsmail Dursun tarafından engelli askerlere teskereleri belgeleri dağıtıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: