Engelli Gençlerin Askerlik Heyecanı

Düzce'de, engelli gençler için temsili askerlik yemin töreni düzenlendi.Düzce İl Jandarma Komutanlığı tarafından engelli vatandaşların...

Düzce'de, engelli gençler için temsili askerlik yemin töreni düzenlendi.

Düzce İl Jandarma Komutanlığı tarafından engelli vatandaşların da kutsal askerlik hizmetini yerine getirmelerini sağlamak amacıyla yemin töreni düzenlendi. İl Jandarma Komutanlığı'nda yapılan törene, Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, protokol üyeleri ve engelli gençlerin aileleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça, engelli gençleri şanlı Türk ordusunun bir parçası olarak görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, "Asker kıyafetlerini büyük bir heyecanla giyerek şerefli bir Mehmetçik haline geldiler. Belki doğuştan, belki de sonradan engelli olan kardeşlerimiz hayata tutunmaları ve hayata bağlılıkları ile hepimize örnek oluyorlar. Gerektiği takdirde onların da her Türk genci gibi seve seve askerlik yapacaklarına, ellerinden geleni yaparak canlarını bu uğurda vermekten geri kalmayacaklarına olan inancımız tamdır" dedi.

Reklam
Reklam

Yemin eden askerler adına konuşan Şahin Keçeci, “kim demiş ki engelliler askerlik yapamaz, vatanı ve milletine sahip çıkamaz diye. Gerçi ben engelli değilim. Asıl engelliler düşünemeyen ve üretemeyen kişilerdir. Evet belki benim elim ve ayağım tutmayabilir, belki bir tekerlekli sandalyede oturabilirim ama düşünüyorum, sevmek ve sevilmenin ne demek olduğunu biliyorum ve bir amaç güdüyorum” dedi.

Konuşmaların ardından engelli gençler askerlik yemini ettiler ve terhis belgelerini aldılar. Ardından geçiş törenine katıldılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: