Engelli Istihdamına 150 Bin Lira Hibe Veriliyor

Türkiye Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Çanakkale İl Müdürü Ali Çalışkan, engelli istihdamına 150 bin...

Türkiye Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Çanakkale İl Müdürü Ali Çalışkan, engelli istihdamına 150 bin lira hibe ve bir yıl boyunca maaş desteği verileceğini açıkladı. Son başvuru tarihi 25 Mart 2013.

Yazılı bir açıklama yapan Çalışkan, İŞKUR ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün engellilere istihdam sağlamak için başlattığı proje kapsamında, korumalı işyerlerine kuruluş sermayesi olarak 150 bin liraya kadar hibe verileceğini söyledi. Çalışkan, "Korumalı İşyerleri" projesinin işgücü piyasasında normal şartlarda çalışma imkanı kısıtlı olan engelliler için istihdam oluşturulmasını, mesleki rehabilitasyon imkanı veren işletmelerin sayısının ve etkinliğinin arttırılmasını, engellilerin haklarını savunan sosyal tarafların desteklenmesini ve engelli istihdamının altyapısının geliştirilmesini amaçladığını ifade etti. Çalışkan, "Kuruluş tarihinden itibaren bir yılda ödenecek hibeler, engelli çalıştırmayan işyerlerinden kesilen cezaların oluşturduğu fondan karşılanacaktır. Korumalı işyerinin kuruluşu için gerekli makine, donanım, demirbaş ve sarf malzemesi giderleri karşılanacak ancak üretim için gerekli hammadde ve yarı mamul madde alımı desteklenmeyecektir. Proje faydalanıcısı, korumalı işyerinin toplam kuruluş sermayesinin az yüzde 40'ını kendisi temin edecek, burada çalışacak engelli işçilerin maaş giderleri ise ilk yıl boyunca yine ceza paraları fonundan ödenecektir." dedi.

Reklam
Reklam

Korumalı işyeri çalışanlarının yüzde 75'ini engelliler oluşturacak. Projeye eğitim alanındaki kurum ve kuruluşlar, üniversiteler, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, gerçek ve tüzel kişiler başvurabilecek. Müracaatlar, İŞKUR müdürlüklerine yapılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: