Engelli kızını 18 yıldır ağzıyla besliyor

MANİSA (İHA) - Manisa'nın Kula İlçesi'nde zihinsel engelli kızını 18 yıldır ağzıyla besleyen Refiye Can, Kula Belediyesi tarafından "yılın annesi" adayı gösterildi.

Akhisar İlçesi'nde yaşarken 6 yıl önce eşi tarafından terk edilen 3 çocuk annesi Refiye Can, kısa süre sonra 11 ve 14 yaşlarındaki iki erkek çocuğunu da trafik kazasında kaybetti. Zihinsel özürlü 21 yaşındaki kızı Umut Can ile yaşam mücadelesi veren Can, kirayı ödeyemeyince ev sahibi tarafından sokağa atıldı. Bir süre sokaklarda dilenen 54 yaşındaki Refiye Can ve kızına sahip çıkan Akhisar Kaymakamlığı, anne ve kızını Akhisar Huzurevi'ne yerleştirdi. Burada 4 yıl misafir edilen anne ve kızı, 1.5 yıl önce Kula Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderildi.

Reklam
Reklam

Yutkunma refleksini yitiren kızını 18 yıldır kendi ağzıyla doyuran Refiye Can, lokmayı önce ağzında çiğneyip yutma kıvamına gelince kızının ağzına veriyor. Cefakar anne, yerel Ege Televizyonu tarafından Ege Bölgesi'nde gerçekleştirilen "yılın annesi" yarışması için Kula Belediye Başkanı Halil Gülcü tarafından da aday gösterildi.

Refiye Can, yaşamından memnun olduğunu ve kızına bakmaktan mutlu olduğunu söyledi. Vefakar annenin tek korkusu ise, kendisi öldükten sonra kızına bakacak kimsenin olmaması. Kula Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Alim Yavuz, Refiye Can'ın çok fedakar bir anne olduğunu, engelli olmadığı halde engellilerle kaldığını ve şimdiye kadar hiçbir soruna sebep olmadığını söyledi.