Engelli Nişanlılar Yan Yana Iken Bile Kısa Mesajla Anlaşıyor

Kahramanmaraş Elbistan’a bağlı Karaelbistan beldesinde nişanlı iki engelli, ancak kısa mesajla anlaşabiliyor. Oğlan konuşamıyor, kız...

Kahramanmaraş Elbistan’a bağlı Karaelbistan beldesinde nişanlı iki engelli, ancak kısa mesajla anlaşabiliyor. Oğlan konuşamıyor, kız ise hem duymuyor hem de konuşamıyor. Maddi imkansızlıklardan işaret dili eğitimi almayan iki nişanlı, parasızlıktan düğün de yapamıyor. Engelli nişanlılar, evlilik hayallerini gerçekleştirebilmek için hayırseverlerin desteğini bekliyor.

Doğuştan konuşma engelli 24 yaşındaki Önder Ceviz ile 26 yaşında doğuştan konuşamayan ve duyamayan Fadime Güzel’in 2 ay önce başladıkları evlilik yolculuğu maddi imkânsızlıklar nedeniyle yarım kaldı. Duymayan ve konuşamayan nişanlısıyla cep telefonu mesajıyla anlaşabilen 24 yaşındaki Önder Ceviz, “Biz her fiziksel engellerimizi aştık, ama parasızlık yüzünden evlilik hayalimizi gerçekleştiremeyeceğiz. Nişanlım da ben de mutlu olmak istiyoruz.” ifadeleriyle içine bulundukları durumu özetliyor.

Reklam
Reklam

Elbistan’a bağlı Karaelbistan beldesinde ikamet eden konuşma engelli Önder Ceviz, küçük yaşta babasını kaybetti. Ailenin en küçük çocuğu olan Önder, kalp hastası annesi tarafından büyütüldü. Devletten 3 ayda bir aldıkları mağdur maaşıyla evlerini geçindiren anne Emine Ceviz, evlilik çağına gelen oğluna uygun bir gelin adayı buldu. Ekinözü ilçesine bağlı Alişar köyünde yaşayan 26 yaşındaki doğuştan duyma ve konuşma engelli Hatice Güzel’le oğlunu yaklaşık 2 ay önce sade bir törenle nişanladı.

Ancak her ikisi de engelli olan gençler, evlenip mutlu bir yuva kurmanın heyecanını yaşarken parasızlık bu hayalin yarım kalmasına neden oldu. Damat adayı Önder Ceviz, çareyi hayırseverlerden yardım istemekte buldu. Sadece cep telefonu mesajıyla anlaşabildiğini anlatan Önder Ceviz, “Engelli olduğum için çalışamıyorum. Ekonomik durumumuz yok. 3 ayda bir aldığımız mağdur maaşı var. Onunla da düğün yapmamız imkansız. Büyüklerimden destek bekliyorum.” diye konuştu.

Konuşamayan ve duyamayan Fadime Güzel ise nişanlısının bu isteğine verdiği desteği cep telefonuna yazdığı mesajla anlattı. Hem anne hem de babalık yaptığı çocuğunun mürüvvetini görmek isteyen gözü yaşlı anne Emine Ceviz, “Ben böyle şeylere dayanamıyorum. Kendim kalp hastasıyım. Halkımızdan yardım bekliyorum. Evvel işe gidiyordum. Şimdi kalp hastasıyım. Bir durumum da yok yani. Ben hastalanınca kardeşlerim evlendirelim demişler, ama olmadı.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Kızın babası H.Mustafa Güzel ise “Zaten dili kulağı yok. Mağduruz. Biri konuşamıyor. İşaretle anlaşabiliyoruz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: