Engelli öğrenciler için özel eğitim sınıfı yaptırdılar

Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD), Seyhan Taşkent İlköğretim Okulunda engelli öğrenciler için özel eğitim sınıfı...

Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD), Seyhan Taşkent İlköğretim Okulunda engelli öğrenciler için özel eğitim sınıfı yaptırdı. Yaşamdaki tüm sorunların eğitimle çözülebileceğine dikkati çeken İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, Türkiye’de engellilerin fiziki mekanların yetersizliği nedeniyle gerekli eğitimi alamadığını söyledi.
Engelli çocukların daha iyi bir eğitim alması için her okulda özel eğitim sınıfı bulunması gerektiğini belirten Türkmen, İŞKAD olarak Taşkent İlköğretim Okuluna böyle bir sınıf kazandırdıkları için mutlu olduklarını söyledi ve hayırseverlere çağrıda bulundu.
Seyhan ilçesi Tellidere Mahallesindeki Taşkent İlköğretim Okulunun zemin katında engelliler için hazırlanan özel eğitim sınıfının baştan sona tefrişatını üstlenen ve ayrıca bilgisayar ile yazıcı hediye eden İŞKAD Yönetim Kurulu, Okul Müdürü Akın Köksal’ı ziyaret etti.
Müdür yardımcıları, öğretmenler ve Okul Aile Birliği Başkanı Murat Ünsat’ın da hazır bulunduğu ziyarette Okul Müdürü Köksal, İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen’e kitap armağan etti. Okul Aile Birliği Başkanı Ünsat’ın eşinin yaptığı elişi sofrayı ise Rehber Öğretmen Derya Ökçecioğlu Türkmen’e takdim etti. İŞKAD Yönetim Kurulu üyeleri de Okul Müdürü Köksal’a çeşitli armağanlar verdi. Köksal, özel eğitim sınıfının okulda öğrenim gören yaklaşık 10 öğrenci için çok önemli olduğunu vurgulayarak, İŞKAD’a ve Başkanı Türkmen’e duyarlılığı için teşekkür etti.
Yaşamdaki tüm sorunların eğitimle çözülebileceğini dile getiren İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen, özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler için her okulda mutlaka bir özel eğitim sınıfının bulunması gerektiğinin altını çizdi.
İŞKAD Başkanı Türkmen, “Engelli çocuklarımızın da diğer çocuklarımız gibi en iyi eğitimi alması için özel eğitim sınıfları artık bir zorunluluk haline geldi. İŞKAD olarak Taşkent İlköğretim Okuluna böyle bir sınıfı kazandırmış olmaktan mutluyuz. Hayırsever yurttaşlarımıza da bu konuda duyarlı olmaları ve her okula bir özel eğitim sınıfı kazandırma konusunda çağrıda bulunuyoruz.” dedi.
Özel eğitim sınıfında öğrenciler ve velileriyle de bir araya gelen İŞKAD Yönetim Kurulu birlikte anı fotoğrafı da çektirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz