Engelli Öğrencilerden Vali Ayyıldız’a Ziyaret

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli öğrenciler Vali Erol Ayyıldız’ı ziyaret etti.Ziyarete, Milli Eğitim...

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli öğrenciler Vali Erol Ayyıldız’ı ziyaret etti.

Ziyarete, Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Zihinsel Engelliler Federasyonu Genel Sekreteri Songül Malkoç, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, idareciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ziyarette konuşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu: “Çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü olarak Genel Müdürlüğümüzün talimatları çerçevesinde engellilerimizle ilgili becerilerine yönelik kurslar düzenliyoruz. Bugün itibari ile baktığımızda Zonguldak Merkezde üç tane kursumuz bitmiş bulunmakta. Yine Devrek’te, Çaycuma’da ve Ereğli’de üç tane olmak üzere beş kursumuz devam etmektedir. Zonguldak Merkezde iki kursumuz da yine başlamak üzeredir. Bilindiği gibi 4857 sayılı yasanın otuzuncu maddesi her elli kişi çalıştıran kurs verenlere yüzde üç oranında özel sektörde, kamuda da yüzde dört oranında engelli çalıştırma yükümlülüğüne getirmiş bulunmaktadır. Ancak işverenlerimizin bu konuda biraz daha bilinçlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü engellilerimiz konusunda onları asgari ücret ile çalıştırmak gerekir gibi düşünüyorlar yâda işte onları daha geri planlarda, geri pozisyonlarda gibi düşünüyorlar. Bu konuda işverenlerimize bilinçlendirmekten yanayım ve bununla ilgili çalışmalarımız başladı. Bu ay toplantılarını yapmaya başladık. Bugün itibari ile Sayın Songül Hanımında Konfederasyonunda genel sekreteri olması sebebiyle biz bu kursları daha da çoğaltacağımıza inanıyoruz. Engellilerimize günlük cep harçlığı veriyoruz, onlara sigorta işlemleri ve akabinde işe yerleştirme işlemleri yapıyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, “Bizlerde seminerler kurslar açmaktayız. Bizim okullarımıza gelen öğrencilerimize en iyi şekilde eğitimini, topluma kazandırmanın peşindeyiz. 3 Aralık dünya engelliler günü değil de bir ömür boyu öğrencilerimize, öğrenci velilerine destek veriyoruz” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak İl Başkanı Hüseyin Şirin ise “Bütün engellilerin bu gününü kutluyorum. Gelecekte engellilerin engelleri aşmış olduğu bir şehir ve ülke olma beklentisindeyiz” dedi.

Ziyaretten memnuniyeti dile getiren Vali Erol Ayyıldız, “Bu gün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Esas engellilik engelliliği görmemezlikten gelip kolaylıkları yapmayan anlayıştadır. Esas bu engelliliği ortadan kaldırmak gerekiyor. Bizim resmi istatistiğimize göre nüfusumuzun yüzde 13’ü engellidir. Bütün herkesin uğraşması gereken bir alandır engellilik. İnsanların hem resmi kurum olarak hem de toplumdaki diğer kurum ve kuruluşlarla beraber engelliliği normal bir yaşam haline getirmek, onların yaşamdan birey olarak faydalanması gerekiyor. Yapılan bu ana kadar resmi kurum ve kuruluşlarla yapılanlar yeterli değildir. Engelli dediğimiz vatandaşların toplumun tüm güzelliklerinden faydalanabilmesi başarılarını ortaya koyabilmek, ekonomik sosyal yaşamla bağlantılı olduğu için bir gününüz öncekinden daha iyi olmalıdır. Dolayısıyla her an çalışmamız gerekiyor. Engellilerin normal bir birey gibi toplumdan faydalanmalarını sağlamak gerekiyor. Engellilere ne kadar fırsat verirseniz sizin gelişmişlik itibariniz veri olarak kabul edilmektedir. Temmuz ayı itibariyle sosyal yaşamın her alanında toplumsal hayatta engellilere faydalar sağlanmazsa suç haline gelmiştir. Engellilerimize imkan sunulması yasal zorunluluk haline geldi” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: