Engelli Öğrencilerin Üniversite Heyecanı

Gümüşhane'de, üniversiteye gidemeyen engelli öğrencilere yönelik yürütülen proje kapsamında, özel eğitim alan 15 engelli için...

Gümüşhane'de, üniversiteye gidemeyen engelli öğrencilere yönelik yürütülen proje kapsamında, özel eğitim alan 15 engelli için kep atma ve diploma töreni düzenlendi.

Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü öğrencisi Hatice Esenboğa tarafından geliştirilen, GÜ Engelli Öğrenci Birimi, Sağlık Yüksekokulu ve Özel Gümüş-İlgi Rehabilitasyon Merkezi’nin katkılarıyla faaliyete geçirilen 'Engelsiz Üniversite' projesi kapsamında, üniversiteye gidemeyen 18 yaş ve üzeri 15 engelli öğrenciye yönelik özel dersler verilerek üniversite ortamını yaşamaları sağlandı.

Reklam
Reklam

Proje kapsamında iletişim, ilk yardım, beden eğitimi ve müzik alanlarında özel ders alan engelli öğrencilere, GÜ BESYO Spor Salonu’nda düzenlenen temsili mezuniyet töreniyle diplomaları verildi. Cübbe giyip kep atarak renkli görüntüler oluşturan engellilerin ailelerinin de katıldığı törende, zaman zaman duygulu anlarda yaşandı.

GÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haydar Akyazı’nın da katıldığı etkinlik, engelli öğrenciler, aileleri ve diğer katılımcılara üniversite sosyal tesislerinde yemek ikramıyla sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: