Engelli Sivil Toplum Örgütü Üyeleri, İlkadım’da Bir Araya Geldi

Samsun’daki engelli sivil toplum örgütü temsilcileri ile üyeler, İlkadım Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kaynaşma yemeğinde bir...

Samsun’daki engelli sivil toplum örgütü temsilcileri ile üyeler, İlkadım Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kaynaşma yemeğinde bir araya geldi. Gönüllerince eğlenen engelli vatandaşlara sahip çıkılması gerektiğini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, engelli insanları topluma kazandırmak için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesinin önemini vurguladı.

İlkadım Belediyesi'nin engelli vatandaşlara özel olarak düzenlediği etkinlikte, renkli sahneler yaşandı.
Programa katılanlar çalınan müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Programda engelli sivil toplum örgütleri temsilcileri, engelli vatandaşların, sosyal yaşamda karşılaştıkları sıkıntıları ve çözüm önerilerini Başkan Demirtaş’a aktardı.
Yaşadıkları sorunlarını her fırsatta gerekli makam ve mercilere anlattıklarını ifade eden engelliler, kent içindeki düzenlemelerde engelli vatandaşların sorunlarına daha çok dikkat edilmesinin altını çizdi.

Reklam
Reklam

Engellilerin sorunlarına ve sevincine ortak olma noktasında her zaman yanlarında olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, belediyenin projelerinde engelli vatandaşlarımızı da düşündüklerini kaydetti. "Engeli bulunmayan çoğu insan engellilerin halinden anlamıyor." diyen Başkan Demirtaş, "Her insan her an engelli adayı olabilir. Bu düşünceyle engelli vatandaşlarımızla empati kurarak, yaptığımız tüm çalışmalarda kendimizi önce sizlerin yerine koyuyoruz." dedi.

İlkadım Engelsiz Yaşam Merkezi'nin her konuda tüm engelli vatandaşımıza destek olduğunu söyleyen Başkan Demirtaş, "Engelsiz Yaşam Merkezi İlkadım'daki engellilerin sorunlarını çözme yolunda çok büyük öneme sahip. Türkiye'nin en aktif engelliler meclisine sahibi bir belediyeyiz. Tüm engelli sivil toplum örgütlerin ile birlikte el ele vererek daha yaşanabilir bir İlkadım için bizlere iletilen talep ve sıkıntıların çözümüne daha çok ağırlık vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen müzikli kaynaşma yemeğine, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım Belediyesi Başkan Danışmanı Şerif Mırık, İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ferhat Çobanoğlu, İlkadım Belediyesi Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Sakatlar Derneği Halkla İlişkiler Müdürü Selahattin Asan, Orta Karadeniz Engelliler Derneği Komisyon Başkanı Serap Dilek,Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Aynur Yiğit,Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Mehmet yılmaz, Körleri Eğitim ve Kalkındırma Dernek Başkanı Yılmaz Pehlivan, Down Sendromlular Derneği Başkanı Ulviye Demirci,Express Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Tuncel ve engelli yakınları katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: