Engelli Vatandaş İki Yıldır Yardım Bekliyor

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde, iki yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu sakatlanarak yatalak duruma gelen vatandaş,...

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde, iki yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu sakatlanarak yatalak duruma gelen vatandaş, yetkililerden tedavi için yardım bekliyor.

İki yıl önce Kahta’ya bağlı Esendere köyü yakınlarında, traktörden düşerek ağır şekilde yaralanan ve 2 ay yoğun bakımda kaldıktan sonra bir daha yürüyemeyen ve konuşamayan Mehmet Karagöl’ün sosyal güvencesi yok.

Atatürk Mahallesi'nde kiralık bir evde yaşayan aile, yetkililerin kendilerine yardım etmesini bekliyor. Tek başına kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan hastaya bakan eşi Gönül Karagöl ise, çok zor günler geçirdiklerini ifade etti. İki çocuğu bulunan ailenin bakıcı maaşı dışında bir geliri bulunmuyor.

Reklam
Reklam

Hastasını tedavi etmek için birçok yola başvurduğunu dile getiren Gönül Karagöl, eşinin bilmedikleri bir nedenle Bağ-Kur’lu gözüktüğünü ve bir çok prim borcu bulunması nedeniyle tedavi ettiremediklerini söyledi.

Yeşil Kartının da bu nedenden dolayı çıkmadığını ifade eden Karagöl, eşinin ailesinden de herhangi bir yardım alamadıklarını söyledi.

Yetkililerden eşinin tedavisi için yardım beklediklerini sözlerine ekleyen Gönül Karagöl, “ Hastam iki senedir trafik kazası geçirmiş. Yüzde 93 ağır özürlü. Şu anda sağlık güvencemiz yok. Tedavi ettiremiyorum. Bağ-Kur priminden dolayı borçlanmış. Sadece tek başıma ben bakıyorum. Hastamın en azından bir tedavi görebilmesi için yardım istiyorum. Evim kirada ve iki çocuğum var. Hastamın ailesi olduğu halde destek çıkmıyorlar. İki yıldır bu savaşı tek başıma ben veriyorum” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: