Engelli Vatandaşa Devletten Yardım Eli

Muğla’nın Bodrum ilçesi Mumcular Beldesi Kumköy’de yaşayan görme engelli vatandaş, kaymakamlık tarafından yaptırılan prefabrik evine...

Muğla’nın Bodrum ilçesi Mumcular Beldesi Kumköy’de yaşayan görme engelli vatandaş, kaymakamlık tarafından yaptırılan prefabrik evine kavuştu.

Mumcular beldesi Kumköy köyünde yıkık, harabe bir ev de yaşayan Ünal Uğur ve eşi Emel Uğur çifti, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından inşa edilen evlerini düzenlenen törenle teslim aldılar. Teslim törenine Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hakan Demirörs, bazı daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Törende konuşan Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan “Geçtiğimiz yıl yaptığımız köy gezileri sırasında burada bir vatandaşımızın evinin çok kötü koşullarda olduğunu gördük. Bunun üzerine sosyal yardım vakfı olarak bu vatandaşımızın evini yapmaya karar verdik. İhale ile çelik konstrüksiyon dan 16 milyon liraya mal olan yeni bir ev yaptırdık. İki oda bir salonu olan evin düzenlenmesine, Bodrum Belediyesi, Konacık Belediyesi, Mumcular Belediyesi ile bazı hayırsever vatandaşlar destek oldu” dedi.

Kaymakam Gödekmerdan’ın konuşmasının ardından evin kapısındaki kurdele protokol üyelerince kesilerek Uğur çiftine teslim edildi. 14 yaşında bir kız çocuğu ve 12 yaşında erkek çocuğu olan Uğur çifti yetkililer teşekkür etti. Törenin sonunda yeni evlerine kavuşan çift, yetkililer ile yeni yuvalarının önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: