Engelliler Askerlik Öncesi Kına Gecesinde Eğlendi

Aydın’da Engeliler Haftası kutlamaları kapsamında 1 günlük temsili ekserlik yapacak olan 14 engelli, düzenlenen kına...

Aydın’da Engeliler Haftası kutlamaları kapsamında 1 günlük temsili ekserlik yapacak olan 14 engelli, düzenlenen kına gecesinde aileleriyle birlikte eğlendi.

Aydın’da fiziksel ve zihinsel engelleri nedeniyle yaşıtları gibi askere gidemeyen engelli gençler temsili olarak vatani görevlerini yerine getirmek için Aydın Belediyesi tarafından düzenlenen kına gecesinde bir araya geldi. kentteki engelli merkezlerinden 14engelli gencin aileleri ile birlikte katıldığı program, 7 Eylül Yaşam Parkı’nda gerçekleşti. Askere uğurlama törenine Belediye Başkan Yardımcısı Sümran Ünal, Kent Konseyi Engeliler Meclisi Başkanı Bayram Önal ile birlikte vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Halk oyunu ekiplerinin gösterileriyle başlayan programda roman dansları gösterisinin ardından türküler eşliğinde Belediye Başkan Yardımcısı Sümran Ünal ve aileleri tarafından engelli gençlere asker kınası yakıldı. Davul zurna eşliğinde aileleri ile karşılıklı dans eden asker adayları, gönüllerince eğlendi.

Belediye Başkan Yardımcısı Sümran Ünal, askerliğin kutsal bir görev olduğunu ve engelli gençlere ve ailelerine bir günlük bile olsa bu mutluluğu yaşatmanın önemli olduğunu belirterek, “Her aile oğullarını asker olarak görmek ister. Engelleri nedeniyle kutsal olan vatani görevi yerine getiremeyen engelli gençlerimiz için temsili askeri tören öncesinde kına gecesi düzenledik. 14 engelli gencimize askerlik sevinci yaşattık” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: