Engelliler, Balıklarla Rehabilite Oluyor

Keçiören Belediyesi Engelli Danışma Merkezi'ne kayıtlı engelliler, Deniz Dünyası'ndaki balıkları elleriyle besleyerek rehabilite oluyor.Keçiören Belediyesi,...

Keçiören Belediyesi Engelli Danışma Merkezi'ne kayıtlı engelliler, Deniz Dünyası'ndaki balıkları elleriyle besleyerek rehabilite oluyor.

Keçiören Belediyesi, başlattığı projeyle engellilerin sosyalleşerek rehabilite olmalarına imkan sağlıyor. Bu kapsamda Keçiören Belediyesi Engelli Danışma Merkezi'ne kayıtlı engelliler için Keçiören'deki Deniz Dünyası'na belli aralıklarla geziler düzenleniyor. Arkadaşlarıyla birlikte Deniz Dünyası'nda keyifli vakit geçiren engelliler dünyanın farklı bölgelerinden getirilen balıkları da tanıma imkanı buluyor. Uzman rehber eşliğinde akvaryumları gezen engelliler, balıkların türleri ve hangi ortamlarda yaşadıkları hakkında bilgi veriliyor. Balıkların doğal yaşamları hakkında bilgi sahibi olan engelliler balıkların ve deniz canlılarının korunması ve beslenmesi gibi konularda daha duyarlı hale geliyor. Keçiören Belediyesi Engelli Danışma Merkezi'ne kayıtlı engelliler, gezilerle Deniz Dünyası'ndaki balıkları elleriyle besleyebiliyor. Keçiören Belediyesi Deniz Dünyası'ndaki açık havuzda balıklara dokunan engellilerin bu yolla rehabilite olmaları sağlanıyor.

Reklam
Reklam

"SOSYAL VE PSİKOLOJİK AÇIDAN ÇOK İYİ OLUYOR"

Gezi sayesinde farklı bir deneyim kazanan engelliler kendilerine böyle bir imkanı sağladığı için Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür etti. Sürekli gezilerin olmasından dolayı memnun olduklarını belirten engelli Ferdi Ocak, "Deniz Dünyası'na gelerek buraları gezmek biz engelliler için moral motivasyon açısından çok iyi oluyor. Burada balıkları görerek deşarj oluyoruz. Gruplar halinde sürekli geziler olması sosyal ve psikolojik açıdan çok iyi oluyor. Ben üçüncü kez geldim, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a ve imkan sağlayanlara teşekkür ediyorum" dedi. Balıklara ayrı bir ilgisi olduğunu vurgulayan Muharrem Esen ise "Ben ilk kez geliyorum. Balıkları çok seviyorum. Okulda ve evde de besliyorum. Bu gezi çok güzel oldu. Devamının olmasını, sürekli gelmeyi çok isteriz. Tüm arkadaşlarımızın buraya gelmesini isterim. Evlerine hapsolmasınlar farklı çevreler görsünler" dedi.

Deniz Dünyası'na ikinci kez gelen Ferhat Okur da bir önceki gezisinde balıkları beslemediğini, sadece gezdiğini söyledi. Okur, "Daha önce de gelmiş sadece gezmiştim. Burada balıkları beslemek elimizle dokunmak gerçekten çok güzel oluyor. Özürlü ve engellilere böyle bir imkanı sağlanması çok güzel. Bizim için farklı yerleri görmek ve böyle faaliyetlerde bulunmak çok iyi oluyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"ONLARIN MUTLU OLMALARI BİZİ DE MUTLU EDİYOR"

Deniz Dünyası'ndaki uygulamayla engellilere günlük yaşam içinde farklı bir sosyal aktive sunulduğunu belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Engellilere her alanda pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Onların da diğer vatandaşlarla hiç bir farklarının olmadığını hissetmelerini sağlıyoruz. Onların bu tür aktivitelere katılarak mutlu olmaları bizi de mutlu ediyor" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: