Engelliler, Bez Torba Üreterek Doğayı Koruyacak

Türkiye Omurilik Felçliler Derneği (TOFD) ve Türkiye Perakendeciler Federasyonu’nun ortaklaşa yürüttüğü 'Engelli Üretiyor Doğa Kazanıyor'...

Türkiye Omurilik Felçliler Derneği (TOFD) ve Türkiye Perakendeciler Federasyonu’nun ortaklaşa yürüttüğü 'Engelli Üretiyor Doğa Kazanıyor' projesi, hayata geçirildi.

Engellilere istihdam olanağının sağlanması ve çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla hazırlanan ‘Engelli Üretiyor Doğa Kazanıyor’ projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. Proje kapsamında, engelliler tarafından üretilen bez torbaların 330 şirket ve 3 bin 450 noktada tüketicilere ulaştırılması hedefleniyor. TOFD Genel Merkezi ve Beykoz Şubesi’nde bulunan tekstil atölyelerinde engelliler tarafından dikilen bez torbaların satışı ve kullanımının yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Reklam
Reklam

Temsili olarak bez torba diken engelli Belgin Gürbüzer, torbaları marketlerde kullanılmak üzere diktiklerini söyledi. Bez torba kullanımıyla doğaya daha yaralı olunacağını anlatan Gürbüzer, “Sağlık açısından daha iyi ve kullanımı daha kolay.” dedi.

TOFD Başkanı Ramazan Baş ise daha önce kurdukları tekstil atölyesinin engellilerin eğitim ve istihdamında önem taşıdığını belirtti. Bu proje ile birlikte engelliler için yeni bir istihdam alanı oluştuğunu ifade eden Baş, “Atölyemizde üretteiğimiz bez torbalar marketlere dağıtılacak.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: