Engelliler, el becerilerini geliştiriyor

Nevşehir'de dekoratif ev aksesuarları hazırlama eğitimine katılan zihinsel engelliler, el becerilerini geliştirme imkanı buluyor.Nevşehir Belediyesi...

Nevşehir'de dekoratif ev aksesuarları hazırlama eğitimine katılan zihinsel engelliler, el becerilerini geliştirme imkanı buluyor.

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM) tarafından 20. eğitim döneminde açılan ve Dilek Bozbek'in verdiği kurs hafta 5 saat olarak sürdürülüyor.

Yaşları 11-30 arasında değişen zihinsel engelliler, dekoratif ev aksesuarlarının yapımının yanı sıra, desen işleme ve boyama konusunda da teorik ve pratik bilgiler alıyor.

Ailelerinin de yalnız bırakmadığı 12 zihinsel engellinin katıldığı ev aksesuarları hazırlama eğitimine katılan öğrenciler, 4 ay boyunca eğitilecek.

Reklam
Reklam

Engellilerin ürettiği ürünler, daha sonra düzenlenecek bir sergide Nevşehirlilerin beğenisine sunulacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz