Engelliler Farkındalık Için Yürüdü

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler Haftası nedeniyle Ankara’nın Polatlı ilçesinde ikinci...

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler Haftası nedeniyle Ankara’nın Polatlı ilçesinde ikinci engelli şöleni düzenledi.

Şölende yapılan yürüyüşte engelli ve engelsizler birlikte yürüyerek farkındalık oluşturdu. Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, ilçede 3 bin civarında engelli olduğunu, bunların ve ailelerin sorunlarının çözümü hayatlarının kolaylaştırılmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Bilgin, belediyenin inşaatı devam eden Engelli Buluşma Evi'nin bu sene içinde hizmete gireceğini, bu merkezin engelli vatandaşları bir araya getirip kaynaştıracağını vurguladı.

Reklam
Reklam

Belediye Başkan Vekili Yaşar Konuk ise ilçede yaşayan engelli bireylere yardımcı olunması gerektiğini ifade ederek, Belediyemiz Engelli Rehabilitasyon ve Buluşma Evi’nin 2012 yılında hizmete gireceğini, engelli bireylerin kullanımına bir araç tahsis ettiklerini, Beyazay Derneği'yle işbirliği içerisinde çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Türkiye Beyazay Derneği Polatlı Şube Başkanı Ziya Suluyer, engelli bireylerin içinde bulundukları toplumla kaynaşma sorunu yaşadığını, hak ihlallerinin önüne geçmek için mücadele edilmesi gerektiğini ve en büyük mücadelenin eğitimle sağlandığını dile getirdi. Protokol konuşmalarının ardından engelli bireyler şiir okudu, rot gösterisi gerçekleştirdi. Etkinlikte Polatlı Eğitim Uygulama Okulu engelli öğrencileri ve 13 Eylül İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibi de folklor gösterisi sundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: