Engelliler Haftası

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Engelliler Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Engelliler Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Ürgüp mesajında, toplumun ayrılmaz bir parçası olan engellilerin hayatın her alanında karşılaştıkları sorunları çözerek, topluma katılımlarının sağlanması ve desteklenmesinin sosyal devlet anlayışının bir gereği olduğunu kaydetti.

Engellilerin yaşadığı sorunlara karşı gösterilen ilgi ve üretilecek çağdaş çözümlerin temel insan haklarının bir gereği, insana ve topluma saygının da bir göstergesi olduğunu belirten Ürgüp, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Azim ve yaşama sevinciyle dolu, potansiyel anlamda iyi bir üretici olabilecek bu vatandaşlarımızın sesine kulak vermek, ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmak insani sorumluluğumuzdur. Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı, aksine engelinden dolayı hiçbir olanaktan yoksun kalmamasına özen gösterilmeli, onlara sevgiyle kucak açılmalıdır. Sivas Belediyesi olarak, Sivas'ta engelli insanlarımızın öncelikli olarak eğitimlerinin sağlanmasının yanı sıra becerilerinin değerlendirilmesine yönelik her türlü çalışmayı ve desteği bundan sonra da sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum. Amacımız, engellilerimizi mevcut bedensel, zihinsel ve sosyal becerilerini geliştirecek şekilde destekleyerek, çalışan, üreten bireyler olarak topluma kazandırmaktır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: