Engelliler Haftası

Türkiye Sakatlar Konfederasyon Genel Başkan Yardımcısı Ömer Uğur, "Sakat ve engelli çocuk aileleri olarak en çok 'Ben öldükten sonra çocuğuma

Türkiye Sakatlar Konfederasyon Genel Başkan Yardımcısı Ömer Uğur, "Sakat ve engelli çocuk aileleri olarak en çok 'Ben öldükten sonra çocuğuma ne olacak-' endişesini taşıyoruz" dedi.

Engelli Haftası nedeniyle Ayvalık ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki programa katılan Uğur, burada yaptığı konuşmada engelli insanların "anormal" diye nitelendirilmemesini istedi.

Bu durumun engelli ailelerini rahatsız ettiğini belirten Uğur, şöyle devam etti:

"Evet, çocuğumuz sizce anormal ama benim çocuğum yalan söylemiyor, gayri meşru iş yapmıyor, sevgide yalın ve dürüst, ihanet nedir bilmiyor. Bununla beraber yaşadığımız pek çok sorun var. Sakat ve engelli çocuk aileleri olarak en çok 'Ben öldükten sonra çocuğuma ne olacak-' endişesini taşıyoruz. Biz çocuğumuzu kendimizden başka kimseye emanet etmek istemiyoruz. Altınova'da bunun için bir rehabilitasyon merkezi kurma hedefindeyiz. Bunun temelini 15 Eylül'de atmayı planlıyoruz."

Reklam
Reklam

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen de kişilerin önündeki engelleri kaldırmayan toplumların başarılı olamayacağını dile getirerek, "Uygulamada geldiğimiz noktaya bakınca başarılı olduğumuzu söyleyemeyiz. Yetkililer daha duyarlı olmalı ve yapılanlar ile yapılmayanlar denetlenmeli" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: