Engelliler Haftası

TEMA Tarsus Temsilciliği, Engelliler Haftası dolayısıyla kentte faaliyet gösteren 8 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezindeki engelli öğrenciler ve öğretmenlerine birer

TEMA Tarsus Temsilciliği, Engelliler Haftası dolayısıyla kentte faaliyet gösteren 8 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezindeki engelli öğrenciler ve öğretmenlerine birer org armağan etti.

TEMA Temsilcisi Nilgün Nokay Yılmaz, temsilcilikte düzenlenen org teslim töreninde yaptığı konuşmada, görevlerinin, ülkedeki doğal varlıkların ve çevre sağlığının korunması, erozyonla mücadele, toprak örtüsü ve toprağın korunması ve ağaçlandırmanın önemi hakkında kamuoyunu eğitmek ve bilinçlendirmek olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Erozyon felaketinin doğuracağı sonuçlar ve alınacak önlemler konusunda halkı bilgilendirmek, kamuoyu desteği ile erozyonla mücadelede, gerçekçi ve uygulanabilir politikalar üretme ve uygulamaya teşvik etmek gibi önemli görev üstlendiklerini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Amacımız biyo çeşitlilik, toprak, su ve doğal çevrenin korunmasına ilişkin milli politikaların oluşturulmasına yardımcı olmak ve bu esaslardan ödün verilmemesi için mücadele etmek. Ağaç ve orman sevgisini topluma mal etmek. Doğal zenginliklerimizin bilinçsizce kullanılıp, geri dönüşümsüz bir şekilde yok olmasına izin vermeyerek, korumak, geliştirmek ve Türkiye'nin geleceğini güvenceye almak ve çölleşmeyle mücadelede dünyaya örnek bir hareketi Türkiye'den başlatmaktır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: