Engelliler Haftası

Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili Murat Akbulut, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak kimsesizlerin kimi olma anlayışı ile

Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili Murat Akbulut, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak kimsesizlerin kimi olma anlayışı ile çıktıkları hizmet yolunda, toplumun tüm kesimlerine hizmet götürmeye çalıştıklarını bildirdi.

Akbulut, yaptığı yazılı açıklamada, 10-16 Mayıs tarihleri arasının "Engelliler Haftası", 15 Mayıs'ı içine alan haftanın ise "Aile Haftası" olarak kutlandığını belirtti.

Kadın, erkek, çocuk, yaşlı ve engelliler ile bütünleşmeye çalıştıklarını, devletin millet için var olduğu düşüncesinden hareket ederek en iyi hizmetleri onlara ulaştırmakla yükümlü olduklarını ifade eden Akbulut, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kurulması ile engellilerimiz ve toplumumuzun en kutsal kurumlarından olan aile alanında çok önemli çalışmalar başlatılmıştır. Sağlıklı evliliklerin kurulması ve sağlıklı nesillerin yetişmesi amacıyla yeni evlenecek çiftlere yönelik 'Evlilik Öncesi Aile Eğitimleri' başlatılmış ve ilimizde de uygulanmaya konulmuştur. İlimizdeki bin 170 engellimize evde bakım hizmeti verilmekte, ulaşılabilirlik alanındaki çalışmalar da devam etmektedir"

Engellilere yönelik eğitim, bakım ve rehabilitasyon çalışmalarının ise resmi ve özel rehabilitasyon merkezlerince yerine getirildiğini ifade eden Akbulut, şu ifadeleri kullandı:

"İlimize Engelsiz Yaşam Merkezi'nin kazandırılmasına yönelik çalışmalar da devam etmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak kimsesizlerin kimi olma anlayışı ile çıktığımız hizmet yolunda, toplumumuzun tüm kesimlerine hizmet götürmeye çalışıyoruz"

Muhabir: İbrahim Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: