Engelliler Haftası Kırklareli'nde Törenlerle Kutlandı

Engelliler Haftası Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Kırklareli Şubesi’nde Kırklareli’de kutlanmaya başlandı.Bu yıl 10-16 Mayıs tarihleri...

Engelliler Haftası Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Kırklareli Şubesi’nde Kırklareli’de kutlanmaya başlandı.

Bu yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Engelliler Haftası TSD Kırklareli Şubesi’nce Vilayet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına çelek sunma töreni ile başladı. Çelenk sunma töreninin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu.

Burada bir konuşma yapan TSD Kırklareli Şube Başkanı Arif Uzunoğlu;

“Farklı engel gruplarından binlerce engelli, bir hafta süresince resmi ya da özel çeşitli etkinliklerle kendilerini ifade etme, toplumla bütünleşme çabası içinde olacaklar. Bu günlerden geriye yalnızca medya organlarına düşen birkaç satır görüntü ve söz kalacak. Sonrasında engeliler yine görünmeyen, konuşulmayan unutulan bir toplum kesimi olarak kendi dünyalarına geri dönecekler. Bu kısır döngü yıllardır sürüyor ve alınmayan önlemler, yapılmayan görevler nedeniyle sürmeye de devam edecek. Anayasa değişiyormuş artık bize sakat, özürlü denilmeyecekmiş doğrudur, güzeldir ama yapılan diğer düzenlemeler bizi sakatlıyor, özürlü hale getiriyor.

Reklam
Reklam

Fiziki engeller kaldırılacaktı, yasa çıkarıldı 7 yıl geçti süresi bitti. .yine yasa değiştirdiler fiziki engellerin kaldırılmasını sonsuzluğa ötelediler. Engellilere ve yaşlılara verilen aylıkları almayı neredeyse hayal haleni getirdiler” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: