Engelliler Haftası-Ordu Belediye Başkanı Torun: "Birtakım Engellerine Rağmen, Hayata Tutunmaya Çalışanve Onurlu Bir Şekilde Yaşamak Amacıyla Ekonomik Ve Sosyalhayatın Içinde Olan Engelli Vatandaşlarımız Toplumumuziçin, Birer Güç Kaynağıdır"

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, "Birtakım engellerine rağmen, hayata tutunmaya çalışan ve onurlu bir şekilde yaşamak amacıyla ekonomik ve sosyal

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, "Birtakım engellerine rağmen, hayata tutunmaya çalışan ve onurlu bir şekilde yaşamak amacıyla ekonomik ve sosyal hayatın içinde olan engelli vatandaşlarımız toplumumuz için, birer güç kaynağıdır" dedi.

Torun, "Engelliler Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, nüfusun yüzde 12'sinin engelli vatandaştan oluşturduğunu belirten Torun, şunları kaydetti:

"Nüfusumuzun yaklaşık yüzde 12 gibi çok büyük bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın günlük hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmak, kendilerine yetebilen bireyler olarak hayatlarını sürdürmek için gerekli olan her desteği sağlamak "Sosyal Devlet'in" en önemli görevidir. Bugün çağdaş ve gelişmiş ülkelere baktığımızda engelli vatandaşlarının toplumsal yaşama uyum sağlayabilmenin olanaklarını ve eşit katılımın önünü açacak düzenlemeleri hayata geçirmiştir. Ülkemizde ise son yıllarda engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıcı düzenlemeler yapılıyor olsa da bu konuda çok daha fazla yol kat etmemiz gerektiği tartışılmayacak kadar açıktır."

Reklam
Reklam

Herkesin engelli vatandaşlara yardımcı olmalarını beklediklerini de ifade eden Torun, şöyle devam etti:

"Birtakım engellerine rağmen, hayata tutunmaya çalışan ve onurlu bir şekilde yaşamak amacıyla ekonomik ve sosyal hayatın içinde olan engelli vatandaşlarımız toplumumuz için, birer güç kaynağıdır. Bugün sağlıklı bir insan olabiliriz, ancak yarın bizlerin de engelli olmayacağının bir garantisi yoktur. Engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmak, onların sorunlarına çözüm bulmak her şeyden önce bir insanlık görevidir. Ordu Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını daha iyi şartlarda sürdürmeleri için, onlara daha güzel yarınlar sunmak adına yapılan iyileştirme çalışmalarının bundan sonra da artarak devam edeceğini belirterek, tüm engelli hemşehrilerimizin ve vatandaşlarımızın daha az sorun yaşadığı bir ülke temennisi ile Engelliler Haftasını kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum."

Muhabir: Hayati Akçay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: