Engelliler için 10 bin kapak topladı

Haymana Mahmut Hilmi Doğan İlköğretim Okulu 3/A sınıfı öğrencisi Osman Çınar, engelliler yararına 10 bin kapak topladı.

Haymana Mahmut Hilmi Doğan İlköğretim Okulu 3/A sınıfı öğrencisi Osman Çınar, engelliler yararına 10 bin kapak topladı.

Osman Çınar, Ankara Engelliler Vakfı'na gönderilmek üzere topladığı mavi kapakları okul müdürü Mustafa Bayraktar'a teslim etti.

Çınar, yaptığı açıklamada, topladığı kapaklar sayesinde engellilerin tekerlekli sandalye sahibi olabileceğini söyledi.

Çınar, "Engellileri televizyonda görünce bir şeyler yapmak istedim. Bu kampanyayı gördükten sonra gece gündüz plastik kapak toplamaya başladım. 45 gün içinde toplam 10 bin kapağa ulaştım. Bana destek veren arkadaşlarıma, akrabalarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Benim sayemde 1 engelli insanımızın tekerlekli sandalye sahibi olabileceği beni mutlu ediyor" dedi.

Reklam
Reklam

Bayraktar ise okul yönetiminin, sınıf öğretmeni Funda Zurnacı ve öğretmenlerle mavi kapak toplanması için bir kampanya başlattıklarını, bu kampanyaya en fazla katkıyı Osman Çınar'ın verdiğini belirterek, Osman Çınar'ın kampanyayı sahiplenmesinin de kendilerini sevindirdiğini ifade etti.

Bayraktar, düzenledikleri kampanya çerçevesinde yaklaşık 40 bin kapak topladıklarını, herkesi bu kampanyaya katılmaya davet ettiklerini bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: