Engelliler İçin Sinevizyonlu Hutbe

Nazilli Müftülüğü ve Hacı Güzel Cami İmamı’na gelen işitme engellilerin talebi ile Cuma hutbeleri sinevizyon...

Nazilli Müftülüğü ve Hacı Güzel Cami İmamı’na gelen işitme engellilerin talebi ile Cuma hutbeleri sinevizyon gösterisi ile yapılmaya başlandı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutladıklarını hatırlatan İlçe Müftüsü H.Hüsnü Sula; “Camilerimizin kadınıyla-erkeğiyle, çocuğuyla-yaşlısıyla ve sağlıklısıyla-engellisiyle toplumun her kesiminin ibadet edebileceği dini bilgileri öğrenebileceği sosyal dayanışmanın sağlanacağı eğitim ve kültür yuvaları haline dönüşmesi için gayret içersindeyiz. Bu amaçla din görevlileri ile yapılan toplantılarımızda hizmetlerin daha verimli olarak yürütülebilmesi için neler yapılması gerektiği hususunda istişareler yapıyoruz. Engelli vatandaşlarımızdan gelen talep ve Hacı Güzel Cami Din Görevlimiz Adem Akdağ’ın da bu konudaki girişimi ile camimizde güzel bir çığır açtık. Kendisi, üniversite gençliği ve mahallenin çocuklarıyla çok güzel bir diyalog kurmuş. Kendisini tebrik ediyor ve bu güzel hizmet dolayıyla teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

‘Yeter ki gönüller engelli olmasın’ konulu hutbeyi okuyan Adem Akdağ’da “Diyanet İşleri Başkanlığımız, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu seneki temasını ‘cami ve engelliler’ olarak belirlemiştir. Camilerimizin engellilerimizin rahatça ulaşacağı ve ibadetini yapabileceği yerler olmasını amaçlıyoruz. Engelli kardeşlerimize yönelik toplumsal bilinçlenmenin oluşmasını hedefliyoruz. Bu vesileyle söz konusu haftanın önemini görerek bir uygulama yaptık. Kalıcı olacak bu uygulamamızın engellilere büyük bir yarar sağlayacağı kanaatindeyim. Darda kalanlara rahatlık, hasta olanlara şifa vermesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum” dedi. Görselliğin daha etkili olduğuna ve bu görselliğin akılda daha çok kaldığına değinen Akdağ, cami cemaatinin de takdirini kazandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz