Engelliler İstihdam Edilmeli

Özel Eğitim Kurumları Derneği Bartın Temsilcisi Gürkan Akdağ, Engelliler Haftası sebebiyle açıklamalarda bulundu.

Özel Eğitim Kurumları Derneği Bartın Temsilcisi Gürkan Akdağ, Engelliler Haftası sebebiyle açıklamalarda bulundu.

Engelliler Haftası sebebiyle açıklamalarda bulunan Özel Eğitim Kurumları Derneği Bartın Temsilcisi Gürkan Akdağ, engellilerin istihdam edilmesi gerektiğini ifade etti. Akdağ, "Değişim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucu aynı zaman da Özel, Özel Eğitim Kurumları Derneği'nin Bartın temsilciliğini yapmaktayım. İlk olarak 10-16 Mayıs tarihleri arasındaki Engelliler Haftası ile ilgili engellilerin burada bu haftada anılması bunların bir haftası olması ve bugünlerde yapılan etkinlikler oluyor. Bu doğrultuda tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Haftası'nı kutluyorum. Ancak sadece 1 hafta ya da sadece 3 Aralık'ta olduğu gibi 1 gün yeterli olmadığını ve engellilerin her zaman anılması gerektiğini düşünüyorum. Engellilerin hakları yönünde ülkemiz oldukça önemli adımlar atmış durumdadır. Bu çalışmaların içerisinde Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri'ne verilen hizmetler, maaşlar açıkçası hükümet elinden gelen her türlü çalışmayı yapmakta ve bu doğrultuda da hazırlamış olduğu kanunlar ve tasarılar ile 5378 sayılı yasa ile son 10 yıl içerisinde önemli düzenlemeler yaptı. Fakat bu düzenlemelerin yapılmış olmasına rağmen engelleri aşmak bununla mümkün olmuyor. Bunları yapabilmek için özellikle bürokratların, kamu kurum ve kuruluşların, özel sektörle birlikte olması ve birlikte hareket etmesi gerekiyor. Bu engellerin aşılabilmesi içinde projeler doğrultusunda hareket edilmesi gerekiyor. Özel Eğitim Merkezi olara geçen sene bir Avrupa projesi yaptık. Bu proje kapsamında ilimizde engeller ile ilgili faaliyet gösteren tüm kamu kuruluşları ile birkaç özel kurumu da alarak Almanya'da çeşitli incelemeler yaptık. Buradaki amacımız özellikle engellilerin istihdama kazandırılması yönünde ve istihdama kazandırılan kişilerin kendi hayatlarında kendi ayaklarının üzerinde durabilmesidir. Bu çalışmaları yaptık. Ancak kamu kuruluşlarından gelen arkadaşlarımız şuan da ne yapıyorlar. Bu tür düzenlemeleri yapabildiler mi? Bunları yapabilecek ortamları bulabildik mi? Yani çalışmamız gerekiyor. Daha farklı çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bizim ilimizde özellikle engellilerin istihdama kazandırılması için Mesleki Rehabilitasyon Merkezi'ni yapmamız ve engelli vatandaşlarımızı gerçek hayatta çalışabilecek duruma getirmemiz gerekiyor. Bunlar için yapılabilecek projeler belirli, biz Avrupa da ki projeleri yerinde gördük. Bu projeleri Türkiye'ye ve Bartın'a getirmek bizim elimizdedir. Bunun içinde kamu kuruluşlarının bizlere destek vermeleri gerekmektedir. Vali İsa Küçük'ün eşi tarafından engelliler adına yapılan oldukça ciddi çalışmalar yaptılar. Toplumsal Gönüllülük Projesi kapsamında hanımefendinin yaptığı çalışmaları yakından takip eden biri olarak ilimizde güzel faaliyetlerin yürütüldüğünü görmekteyiz. Ancak istiyoruz ki biz de bu çalışmaların içinde olalım biz de bu çalışmalara destek verelim" dedi.

Reklam
Reklam

Özel Eğitim Kurumları Derneği Bartın Temsilcisi Gürkan Akdağ, "Bizim bir ticari kuruluş olduğumuz unutulmalı çünkü devletin yapmadığı bir faaliyeti biz yerine getirmekteyiz. Bizim de devletin bir kurumu olarak değerlendirilmemiz gerekiyor. Engeliler Haftası'nda yapılan aktiviteler var. Bu aktivitelerde tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Tüm engelli kardeşlerimizin Engeliler Haftası'nı kutluyorum" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: