Engelliler Kapadokya'da buluştu

Türkiye’nin dört bir yanından 50 engelli vatandaş Kapadokya’nın eşsiz güzellikleriyle buluştu.

Türkiye’nin dört bir yanından 50 engelli vatandaş Kapadokya’nın eşsiz güzellikleriyle buluştu.

Çanakkale, Diyarbakır, Ankara, Konya, Karabük, Antalya, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Kayseri, Tokat, Isparta, İstanbul gibi Türkiye’nin farklı yerlerinden 50 engelli vatandaşımız 8-9-10 Temmuz tarihlerinde Ürgüp Belediyesi’nin misafiri olarak Kapadokya’yı gezdi. Gezi kapsamında Ürgüp 80. Yıl Hanife Memiş Aksoy Rehabilitasyon Merkezi ziyareti, Ürgüp Üç Güzeller, Asmalı Konak, Göreme Açık Hava Müzesi, Uçhisar, Mustafapaşa, Avanos, Devrent Vadisi, Kızılçukur Vadisi Günbatımı gezileri gerçekleştirildi. Damsa Barajı’nda Ürgüp 80. Yıl Hanife Memiş Aksoy Rehabilitasyon Merkezi tarafından hazırlanan piknikte Rehabilitasyon Merkezi sakinleri ile bir araya gelindi. Ürgüp Belediyesi Turgut Özal Kongre Merkezi’nde düzenlenen yemek ve eğlence etkinliklerinde engelli vatandaşlarımız doyasıya eğlendi.

Reklam
Reklam

Engelli vatandaşlarımızla akşam yemeğinde buluşan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri YILDIZ; “Kapadokya’mızda ağırladığımız en önemli turist gruplarından biri sizlersiniz. Engelli vatandaşlarımıza hizmet bizim görevimiz. Bu görev bilinci doğrultusunda Türkiye’mizin farklı yerlerinden gelen siz engelli vatandaşlarımızı ağırlamaktan gurur duymaktayız. Unutmamalıyız ki hepimiz birer engelli adayıyız ve engelliler hakkında bilincin artırılması önde gelen amaçlarımızdandır. Bölgemiz coğrafyası engelli vatandaşlarımızın gezmesine pek imkan vermemekte olmasına rağmen engelli vatandaşlarımızın da Kapadokya’nın eşsiz güzelliklerini mutlaka görmelerini amaçlıyoruz. Bu organizasyonun Kapadokya’daki engelli turizminin gelişmesine vesile olmasını temenni etmekteyiz“ dedi.

Organizasyon sorumlusu Ürgüp Belediyesi Personellerinden Nilay TACIR ve Tekerlekli Sandalyeliler Platformu Başkanı Kadircan GÖKALP engelli vatandaşlarımıza Kapadokya’yı görme imkanı sağlayan ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri YILDIZ’A minnettar olduklarını belirterek gezide kullanılan özel engelli asansörlü otobüsleri tahsis eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet ÖZHASEKİ’YE teşekkür ettiler. Tekerlekli Sandalyeliler Platformu Başkanı Kadircan GÖKALP de Ürgüp Belediye Başkanı Fahri YILDIZ’A teşekkür plaketi verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz