Engelliler Koordinasyon Merkezi Üyeleri Alacahöyük Ve Bogazköy'ü Gezdi

Ankara Keçiören Belediye Başkanlığı bünyesinde bulunan Engelli Koordinasyon Merkezine kayıtlı bir grup engelli, Çorum, Alacahöyük...

Ankara Keçiören Belediye Başkanlığı bünyesinde bulunan Engelli Koordinasyon Merkezine kayıtlı bir grup engelli, Çorum, Alacahöyük ve Boğazkale'yi gezdi.

Grup başkanlığını Çorum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yakup Keleş'in eşi Gülfem Keleş'in yaptığı ziyarette, Keçiören Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezine kayıtlı 35 engelli, Çorum İl Özel İdaresi Turizm koordinasyon merkezi rehberi Zeynep Çayar eşliğinde Çorum Saat Kulesi, Çorum Müzesi ve Alacahöyük Ören yerlerini gezdiler. Alacahöyük Ören yerleri sonrası Boğazkale ilçesine geçen grup, Boğazköy Müzesi, Yazılıkaya, Açık Hava Tapınağı ve Tarihi Başkent Hattuşa'yı gezdi.

Reklam
Reklam

Ziyarette Boğazkale Kaymakamı Zeliha Uyan, grubu Boğazköy Müzesi gezisi sırasında ziyaret ederek grup üyeleri ile ilgilendi. Grup Başkanı Gülfem Keleş ve diğer katılımcılarla bir süre sohbet eden İlçe Kaymakamı Uyan, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Hitit İmparatorluğu'nun Başkent Hattuşa'da bu özel misafirleri görmekten duyduğu mutluluk ve memnuniyeti dile getirdi.

Grup Başkanı Gülfem Keleş ise İlçe Kaymakamı Zeliha Uyan'a göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakadan dolayı grup üyeleri adına teşekkür ederek, bu tür sosyal aktivitelere vermiş olduğu destekten dolayı tüm grup üyelerinin mutluluğunu dile getirdi.

Sohbet esnasında yaşanan olay ise engelli grup üyeleri tarafından büyük alkış aldı. İki katlı olan Boğazköy Müzesinin ikinci katını merdivenlerden dolayı ziyaret edemeyeceğini düşünen tekerlekli sandalye kullanın iki kişi, müze yetkililerinin engelli asansörü bulunduğunu söylemesi ve bu asansörü kullanarak tekerlekli sandalye ile ikinci kata çıkışını alkışlar eşliğinde izlediler. Boğazköy Müzesini dizayn, sergi, teknik hizmet, bilgi ve görsel olarak çok beğendiğini söyleyen grup üyeleri, kendilerinin de unutulmadığını ve kendilerine özel hizmetlerin verildiğini görünce İlçe Kaymakamı ve müze yetkililerine teşekkür ettiler.

Reklam
Reklam

Boğazköy Müzesi bahçesinde hatıra fotoğrafı da çektiren grup üyeleri daha sonra Yazılıkaya Açık Hava Tapınağı ve Tarihi Başkent Hattuşa gezisinin ardından Ankara'ya dönmek üzere Boğazkale ilçesinden ayrıldılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: