Engelliler, Meclis'e Engelleri Aşarak Yürüdü

Engelli vatandaşlar, seslerini duyurabilmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ne yürüdü. Engellilerin bu yürüyüşü sırasında...

Engelli vatandaşlar, seslerini duyurabilmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ne yürüdü. Engellilerin bu yürüyüşü sırasında kaldırımlar, engellilere zor anlar yaşattı.

10 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Engelliler Konfederasyonu'nun Ankara Şubesi Sakarya Meydanı'ndan TBMM'ye kadar yürüdü. Sakarya Meydanı'nda ellerindeki dövizlerle sloganlar atan ve engelli haklarına yönelik bazı taleplerde bulunan konfederasyon üyesi engelliler, daha sonra seslerini duyurabilmek için TBMM'ye yürüdü.

Polisin gösterdiği güzergahta ilerleyen engelli vatandaşlar, yol aralarındaki refüjlerden geçerken zorlandı. Tekerlekli sandalyede bulunan engelli vatandaşlar, zaman zaman polisin de yardımıyla engelleri aşmaya çalıştı. Ellerindeki Türk bayrakları ve pankartlarla yürüyen engellilere, engelli olmayan vatandaşlar da eşlik etti. Engelli olmayan bir vatandaş, engellilerin çektiği sıkıntıları anlayabilmek için tekerli sandalyeye oturduğunu, bütün Avrupa'yı gezdiğini fakat Türkiye'de bir kişinin yardımı olmadan engelli olarak ilerlenemediğini anlattı.

Reklam
Reklam

TBMM'nin Çankaya kapısına kadar gelen engelli grup, burada polis aramasından geçtikten sonra milletvekilleriyle yapacakları görüşmeler için Meclis'e giriş yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: