Engelliler Meclisi Yoğun Çalıştı

İzmit Belediyesine Engelliler Meclisi 2013 yılının ilk toplantısını yaptı.Engelli Meclisi Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Başkanlığında...

İzmit Belediyesine Engelliler Meclisi 2013 yılının ilk toplantısını yaptı.

Engelli Meclisi Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Başkanlığında tüm meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda Nisan 2012 yılında kurulan engelli meclisinin kurulduğundan bu yana gerçekleştirdiği faaliyetler görsel sunum ile anlatıldı.

Engelli Meclisi Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, kısa bir süre önce kurulmasına rağmen engellilere yönelik hem sosyal, kültürel hem de sorunların çözülmesine yönelik birçok faaliyet gerçekleştirildiği ifade etti. Engelliler Meclisinin öncelikle gerçekleştirilecek çalışmaların amacına ve hedeflere uygun olabilmesi için tüm üyelerin katıldığı, iletişim, çatışma çözme ve proje yapılandırma eğitimleri gerçekleştirildiğini söyleyen Mehmet Yılmaz, ”Meclisimiz, geçtiğimiz Mayıs ayında Engelliler Haftasında ‘Birlikte olmak her engeli aşar’ şöleni, İstanbul ve Bursa’ya tarihi ve kültürel geziler düzenledi. Engellilerin ulaşımda yaşadığı sıkıntıların giderilmesi konularıyla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kara Ulaşım Müdürlüğüne ve engellilere yönelik çalışmalara yön vermek ve kurumlar arası işbirliğini pekiştirmek adına Rehberlik Araştırma Müdürlüğüne ziyaretler düzenlendik. Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ile ‘Engelsiz Kariyer Günü’ programı gerçekleştirilerek ilimizdeki iş arayan engellilerin istihdamına katkıda bulunulduk. Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin yürüttüğü Sosyal Sorumluluk Projelerinde yer alarak katkılarda bulunulduk. İstanbul'da üçüncüsü düzenlenen ve 31 ülkeden 162 firmanın katıldığı Engelsiz Yaşam Fuarı'nda katıldık” dedi.

Reklam
Reklam

Yılmaz, önümüzdeki süreçte öncelikli çalışmalarının İzmit’in engellilerin ulaşılabildiği bir ilçe haline gelmesinin sağlanması olduğunu da belirterek, “İzmit Belediyesinin teknik ekiplerin bu konuda hassasiyetle çalışarak projeler üretmektedir. Hepimiz İzmit’in farklı yerlerinde oturuyoruz, farklı engellere sahibiz veya engelli yakınlarımızın sıkıntılarını görüyoruz. Fiziksel düzenlemelerle ilgili yaşanan sıkıntılar varsa bunların da iyileştirilebilmesi için tespit edilen yetersizlikleri mutlaka Engelli Meclisine bildirin, bu şekilde gerekli düzenlemeler yapılırken hiçbir eksik bırakmamış oluruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz