Engelliler Umut Evleri’nde Hayata Bağlanıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın engellileri topluma kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği Umut Evleri Projesi kapsamında...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın engellileri topluma kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği Umut Evleri Projesi kapsamında Bursa'nın İnegöl ilçesinde 5 zihinsel engelli çocuğun kalacağı ev hizmete açıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, engellilerin topluma entegresinin sağlanabilmesi için empati kurulması gerektiğini söyledi.

Bakan Şahin, İnegöl Süleymaniye Mahallesi Yasemin Sitesi'nde Umut Evi'nin açılışına katıldı. Buradaki törende konuşan Bakan Şahin, 5 engelli çocuğun barınacağı evin 'önce insan' felsefelerine göre hizmet vereceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Şahin, "Engellilerimizi sosyal hayata adapte etmeyi hedefliyoruz. Ağacın iyi olması için fidanın sulanması, gübrelenmesi gerekir. Kimse engelliyi tercih etmiyor. Hepimiz engelli adayıysak birbirimizi çok iyi anlamımız lazım. Empati yapmalıyız." diye konuştu.

Bakan Şahin, şöyle konuştu: "Engel onlarda değil, engel onlara empati yapmamaktadır. Engel varsa kalp ve zihinlerdedir. Kalbimizi onlara açtık. İstihdamın içinde olmalarını önemsedik. Devlet personel sistemini, sınav sistemini değiştirdik. Zihinsel engelli kişilerin aileleri endişeliydi. 'Bizden sonra onlara ne olacak?' diyorlardı. Yeni engelliler kanunu paketinde, korumalı iş yerleriyle ilgili önemli bir teşvik var. Bunu da başaracağız."

Bakan Şahin, konuşmasının ardından Kent Konseyi Engelliler Meclisi Kalbin Ritmi Grubu'nun konserini dinledi. Zaman zaman parçalara eşlik eden Şahin, ardından grupla hatıra fotoğrafı çektirdi. Kalbin Ritmi Grubu üyelerinin konser isteği konusunda elinden geleni yapacağı sözünü verdi. Ardından 5 zihinsel engelli çocuğun kaldığı Umut Evi'nin açılışını yaptı. Dört bakıcı anne nezaretinde kalan çocukları ziyaret eden Bakan Şahin, "Hepsi de dünya güzeli." diye sevdiği çocukların ikram ettiği çayı içti.

Reklam
Reklam

Törene katılan gaziler ise sıkıntılarını dosya ile Bakan Şahin'e iletti. Kent Konseyi Engeliler Meclisi Kalbin Ritmi Grubu Yönetim Kurulu Danışmanı Ayhan Zembilci, engellilerle ilgili yapılan çalışmalardan son derece memnun olduklarını fakat kanunun tatbikinde bazı aksaklıklarla karşılaştıklarını dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: