Engellilerden Anneler Gününü kutladı

İSTANBUL (İHA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler ve Özürlüler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren İstanbul Özürlüler Merkezi (İSÖM) Anneler Günü'nde engelli annelerini unutmadı.

Sakatlar Haftası etkinliklerinde kapsamında Maslak Parkorman'da düzenlenen ve sunuculuğunu Gezegen Mehmet'in yaptığı programa İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Mehmet Yıldırım, KKM Başkanı Özleyiş Topbaş, İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, sanatçılar, engelliler ve engelli yakını yaklaşık bin kişi katıldı.
Etkinlikte konuşan Kadın Koordinasyon Merkezi Başkanı Özleyiş Topbaş, böyle bir günde burada olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, özürlü annelerine tek tek gül ve hediye dağıttı. Programa gönüllü olarak katılan sanatçılar Bülent Serttaş, Müşerref Akay, Gökhan Tepe, Selçuk Yapar, Yıldırım Caner, Güngör Coşkun, Yağız,

Reklam
Reklam

Birolcan, Mekin, Cüneyt Tek ve Erbey sahneye çıkarak en güzel şarkılarını engellilerle birlikte söyledi.

Sanatçılar şarkılarını seslendirirken engelli çocukların sahneye çıkarak sevgi gösterisinde bulunmaları, onlara sarılmaları gibi renkli görüntüler program boyunca sürdü. Annelerini yalnız bırakmayan engelli çocukların bir kısmı palyaço ve animatör gösterileriyle eğlenirken, bir kısmı da DJ eşliğindeki müzik gösterisinde sahneye fırlayarak dakikalarca oynadı.

Programda, Çağlayan Zihinsel Özürlüler Mesleki Rehabilitasyon Birimi Ritim Grubu, yaptığı gösteriyle uzun süre alkışlandı. Program sonunda verdikleri destekten dolayı sanatçılara Sağlık Daire Başkanlığı tarafından teşekkür plaketi verildi.