Engellilerden Çözüm Sürecine Tam Destek

Türkiye’de son zamanlarda gündemde olan çözüm sürecine engellilerden de tam destek geldi. Eski AK...

Türkiye’de son zamanlarda gündemde olan çözüm sürecine engellilerden de tam destek geldi. Eski AK Parti Milletvekili Lokman Ayva, hiçbir beklentileri olmadan çözüm sürecini desteklediklerini söyledi.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, “Çözüm Sürecini destekliyoruz Cana Engel olmasın” temasıyla Wow otel’de bir program düzenledi. Programa görme engelli eski AK Parti Milletvekili Lokman Ayva’nın yanı sıra Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, Sağır Dilsizler Türkiye Milli Federasyonlar Başkanı Ercüment Tanrıverdi, Türkiye Ortopedik Özürlüler Konfederasyonu Başkanı Cemal Merdan, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, çeşitli konfederasyonlar, dernek başkanları, temsilciler ve engelli vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, “Birlik ve beraberliğin sağlanmasıyla halkların var olup zenginleştiğini belirterek, “Kültürleri bir araya getirirseniz var olursunuz” dedi.

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türkiye'nin ilk görme engelli milletvekili ve Beyazay Derneği Kurucusu Lokman Ayva, “Biz engelliler malumunuz çok acılar çektik. Biz bütün vatandaşlarımızla acılarda buluşmak istemiyoruz. İnsanların dert, üzüntü yaşadığı bir şekilde eşitlenmek istemiyoruz, mutluluklarda eşitlenelim istiyoruz. Vatandaşlarımızın daha iyi şartlara ulaşması bizim en büyük arzumuz” dedi.

Çözüm sürecinden kendilerinin siyasi bir beklentisi olmadığını belirten Lokman Ayva, “Tamamen insani nedenlerle insanların yaşamasını öngören bu çözüm sürecini tamamen destekliyoruz. Hükümetimizin çalışmalarını tamamen destekliyoruz, TBMM’nin alacağı her türlü karara saygılıyız. İstiyoruz ki, artık hep beraber mutlulukları, sevdaları paylaşalım. Bu mukaddes topraklarda hangi güç kuvvet bize rağmen mutlu olmamızı engelleyebilir? Biz birilerinin oyununun tuzağının kurbanı olmak zorunda değiliz ki. O yüzden bu milletin her ferdi çok kıymetlidir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Program Lokman Ayva ve diğer katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: