Engellilerden Vali Öz'e Ziyaret

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, "Engellilerimizin önündeki engellerin kaldırılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, "Engellilerimizin önündeki engellerin kaldırılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi. Öz, Trabzon Kamu Yararı İşitme ve Konuşma Engelliler Derneği Başkanı Ali İhsan Ay ile yönetim kurulu üyelerini makamında kabulünde yaptığı konuşmada, son yıllarda engellilere yönelik hem mevzuatta, hem uygulamada önemli çalışmaların yapıldığını ifade etti. Mali ve sosyal hakların yanında engellilerin istihdamı konusunda da önemli mesafeler alındığını söyleyen Öz, "Sivil toplum kuruluşlarımız ve derneklerimiz engellileri işe hazırlama ve mesleki eğitim konularında güzel çalışmalar yapıyor. Ayrıca sosyal, sportif ve kültürel programlara da öncülük ediyorlar. Devlet olarak biz de gerekli desteklemeleri yapıyoruz. Engellilerimize yönelik geliştirilen projelerde ortak hareket ediyoruz. Bundan sonra da aynı şekilde engellilerimizin önündeki engellerin kaldırılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi. Öz, işitme engelli vatandaşların el becerilerinin geliştirilmesinde Trabzon’un yeterli potansiyele sahip olduğunu da belirterek, "Hasır örgü, telkari ve diğer el sanatları alanında çalışmalar yaparak engellilerimizin el becerilerini geliştirebilirsek güzel bir çalışma ortamını hep birlikte kurmuş oluruz" ifadesini kullandı. Dernek Başkanı Ay da derneğin faaliyetleri hakkında Öz'e bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: