Engellilerden “yürüyemiyoruz Da” Yürüyüşü

Ordu’da engelliler, Dünya Yürüyüş Günü’nde Ordu’da yapılan “Az Yürü Daaa" sloganlı yürüyüşe karşı “Yürüyemiyoruz da”...

Ordu’da engelliler, Dünya Yürüyüş Günü’nde Ordu’da yapılan “Az Yürü Daaa" sloganlı yürüyüşe karşı “Yürüyemiyoruz da” isimli yürüyüş düzenleyerek karşılaştıkları engellere dikkat çektiler.

Ordu Engelliler Platformu ve Yerel Eşitlik Platformu tarafından “Yürüyemiyoruz da” başlıklı bir yürüyüş düzenlendi. Çok sayıda engellinin katıldığı yürüyüşe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Atatürk Parkı’ndan çıkan engelliler yürüyüşlerini Ordu Tahıl Pazarı’nda sonlandırırken, buraya gelene kadar yolda birçok engele takıldılar. Karadeniz Sahil Yolu’ndan karşıya geçişte engelliler zorlanırken, burada yol bir süre trafik kapatıldı.

Reklam
Reklam

Ordu Engelliler Platformu Başkanı Kadir Kurt, “Bize işkence çektiriyorlar” diyerek tepkisini dile getirdi. Kurt şöyle konuştu: “Yürümek sağlıklı, gayet güzel. Bisiklette kullanmak şehir içerisinde çok iyi. Ama biz bu şehirde yürüyemiyoruz. Yardımsız yürüme şansımız yok. Biz suç işliyoruz trafikte gidiyoruz. Kara yolunu kullanıyoruz. Kaldırımları kullanamıyoruz. Biz de ‘yürüyemiyoruz da’ diyerek yola çıkıyoruz. Artık bu parklar düzenlensin. Buralara gitme şansımız yok. Vatandaş engelli rampasının önüne araç park ediyor. Tek olsam orada kalıyorum. Birilerinden yardım istiyorum. Yardım ediyorlar tamam ama siz bir kaldırımın başında birinden yardım istemenin ne olduğunu bilmiyorsunuz? Artık işkence çekiyoruz.”

Engelli annesi Semra Şahin ise çocuğunu gezdirmeye çıkaramadığını vurguladı. Anne Şahin, “Ben geçen gün çocuğumu çıkartıp gezdirmek istedim. Ama tekerlekli sandalye kaldırım taşlarına takılıyor. Rahat gidemedim. Ana yola çıkmak zorunda kalıyoruz. Yolda bize araçlarda yol vermiyor. Onlar bizi beklemesi gerekirken, biz onları bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: