Engellilere Ağız ve Diş Sağlığı Semineri

Sultangazi Belediyesi, “Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” dolayısıyla engellilere yönelik eğitim semineri düzenledi.

Sultangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Engelliler Koordinasyon Merkezi tarafından Ağız ve Diş Sağlığı konulu seminer düzenlendi. 50. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Tülin Sayın, AK Parti Engelliler Komisyonu Başkanı Hatip Akkuş, CHP Engelliler Komisyonu Başkanı Serpil Kuruçay ile engelliler ve aileleri katıldı.

Programda konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, eğitim programlarına ağırlık verildiğini belirterek , “Yaptığımız seminerler, programlar sizlerin katılımıyla anlam kazanıyor. Sizlerin memnuniyetini aldığımız zaman motivasyonumuz da yüksek oluyor. Daha kaliteli hizmetler için çalışmayı sürdürüyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Ağız ve diş sağlığına dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Cahit Altunay, “Ağız ve diş problemi olan insanlarımızın farkında olmalarını sağlamak amacıyla bu semineri düzenliyoruz. Burada özellikle ağrı gelmeden önce ağız ve diş sağlığı konusunda periyodik kontrollerin yapılmasının önemine dikkat çekeğiz” ifadelerini kullandı.

Medicalpark Hastanesi’nin katkılarıyla hazırlanan programda Diş Hekimi Mesut Mercan, ağız ve diş sağlığı konulu semineri sundu. Diş sağlığının 7’den 70’e herkesi ilgilendirdiğini kaydeden Mercan, “Birçok insan diş ağrısı çekmeyinceye kadar doktora gitmez; ya da korkarak gider. Diş ve ağız sağlığı bakımımızı düzenli olarak yapmalı ve kontrollere gitmeliyiz” dedi

Engellilerde diş bakımını anlatan Mercan, “Engellilerin bakımlarıyla ilgilenen ailelerin diş sağlığına dikkat etmeleri gerekir. Engellerinin günlük diş fırçalamalarını sağlamak ve dişlerinin kontrollerinin yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Diş ve ağız problemlerinin yan etkilerinin olduğuna dikkatleri çeken Mercan, “Diş problemlerinin dolaylı olarak vücut sistemlerine yan etkileri bulunmaktadır. Dişteki çürükler ve problemler başta kalp, damar olmak üzere diğer doku ve organları da etkilemektedir” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Seminer sonrasında ise engellilere diş taraması yapıldı. Başkan Cahit Altunay da engellilere diş macunu ve fırçasından oluşan bir set hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: