Engellilere Beyaz Karanfiller Yaşam Merkezi

Batıkent Zihinsel Engellileri Koruma Derneği, 6’ncı Olağan Genel Kurulu’nu Yenimahalle Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Beyaz...

Batıkent Zihinsel Engellileri Koruma Derneği, 6’ncı Olağan Genel Kurulu’nu Yenimahalle Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Beyaz Karanfiller Yaşam Merkezi’nde yaptı.

Yenimahalle Belediye Meclisi’nde de onaylanan Yenimahalle Belediyesi Beyaz Karanfiller Yaşam Merkezi İşletme ve Yönetim Yönetmeliği’nin görüşüldüğü toplantıda Ankara’daki tüm zihinsel engellilere hizmet verecek merkezin özellikleri masaya yatırıldı. 60 yatak kapasitesiyle engelli vatandaşlara konaklama hizmeti de sağlayacak olan merkezde, derneklerin faaliyetleri ve engellilerin üretim yapmasına imkan sağlayacak atölyelerin bulunacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Yoğun ilginin gösterildiği Genel Kurul’a Yaşar’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen katıldı. Kurul’da CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, Yenimahalle Eski Belediye Başkanı Tuncay Alemdaroğlu, Türkiye Körler Federasyonu ve Engelliler Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi Turhan İçli, Batıkent mahalle muhtarları ve dernek üyeleri hazır bulundu.

Desteklerinden dolayı Yaşar’a teşekkür eden Coşkun, Yenimahalle Belediyesi’nin engelli vatandaşlara yönelik çalışmalarının takdir edildiğini söyledi. Konuşmasında engelli vatandaşlara hizmetin kendilerinin görevi olduğunu vurgulayan Yaşar, “Göreve geldiğimizden bu yana engelliler için birçok çalışma yaptık. Beyaz Karanfiller Yaşam Merkezi hem engelli vatandaşlara hem de ailelerine, nefes alabilecekleri bir alan olarak oluşturuldu. Engeller engelimiz olmamalıdır” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: