Engellilere Bir Günlüğüne "gönüllü Anne" Aranıyor

Yenişehir'de, evinde ya da çevresinde engelli bulunmayan anneler, "Bir gün de siz bakın" projesi kapsamında, bir günlüğüne engellilerle buluşturulacak.

Yenişehir'de, evinde ya da çevresinde engelli bulunmayan anneler, "Bir gün de siz bakın" projesi kapsamında, bir günlüğüne engellilerle buluşturulacak.

Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Harun Sak, projedeki amaçlarının toplumdaki "engelli" gerçeğine dikkati çekmek olduğunu söyledi. Sak, bireylerin, engellilerin, özellikle de engelli annelerinin neler yaşadığını göstermeyi hedeflediklerini de anlattı.

Proje kapsamında her engelliye bir gönüllü anne gönderileceğini belirten Sak, "Bu gönüllü annemiz, bir gün boyunca engelli kardeşimizin evinde kalacak ve onunla sanki kendi annesiymiş gibi ilgilenecek. Yemeğini yedirecek. Sokakta görüp üzüldüğümüz engellimizin de bir dünyasının olduğunu, onun da hayallerinin, hayattan beklentilerinin, mutluluklarının, hüzünlerinin olduğunu, sağlıklı insanlar gibi gülüp, ağladığını yaşayarak görecek" dedi.

Reklam
Reklam

Sak, projenin birçok yer için örnek teşkil edeceğini ifade ederek, "Bir gününü engelli kardeşimizle geçiren gönüllü anne, inanıyorum ki günün sonunda hiç olmadığı kadar mutlu şekilde evine gidecektir. Şükür duygusu gelişecek, evine, eşine ve özellikle çocuklarına karşı ilgisi daha da artacaktır. Hatta bu gönüllü annemiz daha sonraları sık sık engellilerle birlikte olmak için çabalayacaktır" diye konuştu.

Proje kapsamında gönüllü anne aradıklarını dile getiren Sak, şunları kaydetti:

"Engelli kardeşimizle bir gün geçirmek isteyen gönüllü anneler, derneğimize başvuru yapabilir. Bu projeyi çok önemsiyoruz ve gönüllü annelerimizin ilgisini bekliyoruz. Gönüllü annemiz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yapacağımız etkinlikte duygularını bizlerle paylaşacak. Temenni ediyorum ki Yenişehirli gönüllü anneler, projemize ilgi gösterirler. Yenişehir'de engelleri aşmada bir adım önde gitmenin mutluluğunu hep birlikte yaşarız."

Muhabir: Yenişehir / Mehmet Bayer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz