Engellilere Destek Için 2 Bin 500 Kapak Topladı

Selçuklu İlköğretim Okulu öğrencisi Yusuf Akagündüz, Sadullah Gencer Anadolu Lisesi öğrencilerinin başlattığı "Yok Olan Bir Kapak Atılamayan Bir Adım" sloganıyla

Selçuklu İlköğretim Okulu öğrencisi Yusuf Akagündüz, Sadullah Gencer Anadolu Lisesi öğrencilerinin başlattığı "Yok Olan Bir Kapak Atılamayan Bir Adım" sloganıyla başlattığı, engelli vatandaşlara umut olan kampanyaya topladığı kapaklarla destek oldu.

Engelliler için plastik kapak toplandığını öğrenen Akagündüz, 2 ay boyunca topladığı 2 bin 500 adet plastik kapağı kampanyaya destek için okul idaresine teslim etti.

Engellilerin yürüyememesinin kendisini çok üzdüğünü ve bu yüzden kampanyaya destek için plastik kapak topladığını belirten Akagündüz, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Çevremdeki yürüme engellilere destek olmak için, tek başıma kapak topladım. 2 ay boyunca okulumda ve okul dışındaki boş zamanlarımda plastik kapak toplayarak geçirdim. Topladığım 2 bin 500 plastik kapağı Sadullah Gencer Anadolu Lisesi'ne teslim ettim. Böyle bir kampanyaya katkımın olması beni çok sevindiriyor. İlerleyen zamanlarda kutular oluşturarak esnafa dağıtacağım ve daha çok plastik kapak toplayarak engellilere destek olmaya çalışacağım."

Sadullah Gencer Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Bildirici ise, küçük öğrencinin davranışının kendilerini çok duygulandırdığını belirtti.

Bildirici, "Okulumuzun kimya öğretmeni Melike Ok'un koordinasyonunda başlattığımız kampanya devam ediyor. Kampanyamıza ilçe genelindeki okullar, kamu kurum ve kuruluşları, esnaf ve vatandaşlar da destek veriyor. Ama küçük öğrencimiz Yusuf Akagündüz'ün davranışı takdire şayandır. Bu davranışından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Herkesin örnek alması gerekir" dedi.

Kampanya çerçevesinde şu ana kadar 12 bin 500 plastik kapak topladıklarını ifade eden Bildirici, ilerleyen günlerde bu kapaklara karşılık bir tekerlekli sandalye alacaklarını ve sandalyeyi belirleyecekleri bir yürüme engelliye vereceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Bildirici, "Bize destek veren Vakıfbank, Fatih, Alparslan ve Selçuklu İlköğretim Okullarına teşekkür ediyorum" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: