Engellilere, evlerinde özel konser veriyorlar

Yalova'da sanatçı Ali Çolakoğlu ve ekibi lacivert şarkılar adıyla özürlülere evlerinde özel konser vermeye başladı....

Yalova'da sanatçı Ali Çolakoğlu ve ekibi lacivert şarkılar adıyla özürlülere evlerinde özel konser vermeye başladı. Her hafta bir engellinin evinde verilen konser uygulaması özürlülere büyük moral oldu.

Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan organizasyonla yerel ses sanatçısı Ali Çolakoğlu, bir engellinin evine gidip konser veriyor. Engelli vatandaşlara moral vermek için kar kış demeden ekibi ile birlikte ev ev dolaşan Ali Çolakoğlu “Engelli vatandaşları hayata bağlamak moral vermek, umut olmak isterken onlar da bize umut oldu. Bu yaşıma geldim, görmediğim insanlığı, misafirperverliği, azmi, yaşadım ve hayata bakış açımı ilk önce ben değiştirdim.” dedi.

Reklam
Reklam

Özellikle evinden çıkamayan, sosyal hayatın içine tam manasıyla katılamayan engelli vatandaşları evinde ziyaret eden grup daha çok yatağa, tekerlekli sandalyeye bağlı, annesiyle babasıyla bir yerlere gitme ihtiyacı hisseden engellilerin eğlenmelerini sağladıklarını belirten Çolakoğlu, kampanyanın 81 ilde yapılmasının toplumsal bir ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Engellilerin hayatta var olmalarına bir şekilde katkıda bulunduklarını ifade eden Çolakoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ben bir müzisyenim ben bir sanatçıyım ama her şeyden önce ben bir insanım hayatın içinde büyüyerek bir noktaya geldim ve hayatın içinde olmaya devam ediyorum. Bu bir Türkiye’de ilk ve tek sosyal sorumluluk projesi. Daha öncede çocuklarımız ve yaşlılarımızla projelerimiz vardı ama bunun yanında da hem engelli ailelerimize hem yatalak kalmış çocuklarımıza, evden çıkamayan sosyal hayatı olmayan vatandaşlarımıza şahsım ve saz arkadaşlarım ile birlikte haftada bir gün evlerinde ziyaret ediyoruz. Bu projenin Türkiye’de ilk ve tek olduğuna inanıyorum bu bir vicdani görevdir. Hayattan ders alıyorum. Onlara moral vermeye çalışırken kendimizi bulduk. Benim hayata bakışım hayat felsefem inanılmaz değişti. Gerçek dünyayı gördüm ve alkolü bıraktım. Gittiğimiz evlerde yaşayan ailelerin o umudunu hayata bağlığını görünce hele ki azmini yaşayınca çok etkilendim.”

Reklam
Reklam

Evlerinde konser düzenlenen engelli Mustafa Özkara bu organizasyonu para ile yapmanın mümkün olmadığını, bunun bir gönül işi olduğunu ifade etti. Özkara, sanatçılara böyle bir imkan sundukları için teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz