Engellilere "Temsili Askerlik Uygulaması"

BURSA/BALIKESİR (AA) - Engelliler Haftası ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Bursa'da 180, Balıkesir'de 39 engelli "temsili askerlik" yaptı.

Balıkesir Balıkesir'de de 39 engelliye, "Temsili Askerlik Uygulaması" eğitimi verildi. İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, protokol konuşmalarıyla devam etti. İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Salih Göldal, temsili askerlik hizmeti için 20 ilçeden 39 engellinin yemin törenine katılıp, askerlik görevini yerine getirdiğini belirterek, "Sevgili Mehmetçikler, sizler bugün Yahya Çavuşlarsınız, Seyit Onbaşılarsınız, Ulubatlı Hasanlarsınız. Askerlik yemininiz, yüce milletimize, jandarma teşkilatına, ailelerinize ve sizlere hayırlı ve uğurlu olsun" dedi. Daha sonra 39 engelli yemin ederek, temsili olarak bir günlük askerlik görevlerini yerine getirdi. Yemin törenin ardından, İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı askerler, 3 eğitimli köpekle bomba ve uyuşturucu arama tatbikatı gerçekleştirdi. Törene, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve engelli askerlerin aileleri katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz