Engellilere "Temsili Askerlik Uygulaması"

Engelliler Haftası ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Malatya'da 53 engelli, bir günlük askerlik yaptı.

Engelliler Haftası ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Malatya'da 53 engelli, bir günlük askerlik yaptı. İl Jandarma Komutanlığındaki tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve engellilerin yemin töreniyle başladı. Vali Vasip Şahin, törende, engelli vatandaşların ve ailelerinin çok mutlu olduklarını söyledi. Engelli de olsa gençlerin o şerefli üniformayı giymek istediğini belirten Şahin, "Ocakta bir gün olsun bir karavana yemek ister. Bugün sağolsun Jandarma Komutanlığımız bu ihyacı görüp değerlendirdi. Bu gençlerimizin bir gün de olsa askerlik hizmetiyle tanışmalarını ve dolayısıyla mutlu olmalarını sağladılar" diye konuştu. İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hasan Aksoy da "Askerlik her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görev. Sizler bu üniforma ve ettiğiniz kutsal askerlik yeminiyle tam bir asker oldunuz" dedi. Engellilerden Mustafa Özkoca ise bir günlüğüne askerlik yapsalar da bu nöbeti sadakat ve şerefle hayatlarının sonuna kadar sürdüreceklerini vurgulayarak, "Bugün hayatımızın en anlamlı günü çünkü siz komutanlarımızın, ailelerimizin ve silah arkadaşlarımızın şahitliğinde ve huzurlarında diğer silah arkadaşlarımız gibi bizler de ant içtik" ifadesini kullandı. Cumali Aslantaş da çok mutlu olduğunu belirterek, "Çok heyecanlıyız. Asker olduk. Bir gün de olsa yeminimizi ettik, künyemizi aldık. Herkese teşekkür ederim" diye konuştu. Törende, Vali Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Garnizon Komutanı ve 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Atilla Darendeli, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve Emniyet Müdürü Nuri Uluayak tarafından 53 engelli vatandaşa, terhis belgesi, künye ve hediye verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: