Engellilere Toplu Engelli Taşıma Aracı Verildi

Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Turan ve üyelerinin Feshane Giresun Günlerinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı...

Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Turan ve üyelerinin Feshane Giresun Günlerinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’tan istedikleri engelli taşıma aracı bugün Giresun Valisi Dursun Ali Şahin’e teslim edildi.

Giresun valiliği önünde yapılan törene Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Giresun Anadolu Engelliler Derneği Başkanı Nihat Yayla ve engelliler katıldı.

Araç teslim töreninde konuşan Vali Şahin,”Şunu söylemek gerekir ki 10 yıldır engelliler yönünden Türkiye oldukça şanslı. Bugüne kadar sokağa çıkmaktan usanan, sokağa çıkarmamaya çalışan ebeveynler bugün çocuklarını adeta sokaklarda havayı teneffüs ettirmek için çalışıyor. Türkiye son 10 yılda sosyal hukuk devletinin hemen hemen her gereğini yerine getirmek için gayret eden hükümetimiz, bende şuanda hükümetin bir temsilcisi olarak engellilerin yüzünün güldüğü anda benimde yüzüm gülmeye başladı. Onların gözleri ışıldıyor benimde gözlerim ışıldıyor. Kimsenin engelli olmayacağı hususunda bir garantisi yok diyen Vali Şahin 'Giresun kabuğunu kırdı' bu kelimeyi artık kullanıyoruz. Giresun baya gelişiyor, gelişirkende etrafını çatlatarak ve tabiyki zaar vermeden gelişme yönünde ilerliyor" dedi.

Reklam
Reklam

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Kadir Topbaş’a 80 bin TL değerinde ki yaklaşık 16 engellinin sığabileceği bu engelli aracını bağışladığı için teşekkür eden Vali Şahin, Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Turan beyede katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum ve kendisine hareketliliğin temsili olan kemençe yi günün nişanesi olarak hediye ediyorum.

Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Turan ise, Vali Şahin’e teşekkür ederek engelli aracın anahtarını teslim etti.

Giresun Anadolu Engelliler Derneği Başkanı Nihat Yayla ise, ”Uzun yıllardır böyle bir aracın eksikliğini yaşıyorduk. Tüm engelli arkadaşlarımızın büyük bir açığı ve ihtiyacı olan bu aracı bize bağışlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a, sayın Valimize, Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Turan’a çok teşekkür ediyoruz. Artık bizlerde uzun yolculuklarımızda, gezilerimizde bu aracı kullanabileceğiz. Böyle bir aracımız olmadığı için yaylalarımıza gidemiyorduk ama artık bu araç sayesinde gidebileceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra Vali Şahin ve engelli taşıma aracını gezerek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: