Engellilere uyum raporu tamamlandı

Bursa Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafından hazırlanan ''Kamu kurum ve kuruluşlarının engellilere uyumu konusunda mevcut durum inceleme raporu'' tamamlanarak, valiliğe teslim edildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, valilik tarafından engelli vatandaşların sosyal yaşamdan yararlanmalarını sağlamak amacıyla kamu binalarının denetimi için görevlendirilen Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi, hazırladıkları raporu Vali Yardımcısı Mustafa Güney'e sundu.

Raporu Vali Şahabettin Harput ile paylaşacaklarını ifade eden Güney, sonrasında kurumlara tek tek eksikliklerini bildireceklerini belirtti.

Eksikliklerin tamamlanması sürecinin de takipçisi olacaklarını vurgulayan Güney, Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi ortaklığında başarılı bir uygulama gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Reklam
Reklam

Bursa Kent Konseyi Genel Sekretervekili Ayşe Hacıoğlu da hedefin, toplumsal fayda sağlamak olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Bursa Kent Konseyi olarak toplumsal faydaya yönelik ciddi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bursa Valiliğinin kamu kurum ve kuruluşların denetlenmesi görevinin Engelliler Meclis'ne verilmesi de bunun bir sonucudur. Özürlü vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımlarını sağlamak amacıyla yapılan kanuni düzenlemeler gereğince Bursa Kent Konseyi Yönetimi ve Engelliler Meclisi olarak üzerimize düşen görevleri yapmaya çalışıyoruz.''

(ZAK-KÖS)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz