Engellilere yönelik bilgisayar programcılığı kursu şubatta başlıyor

Türkiye İş Kurumu Nevşehir İl Müdürlüğü ile Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖR-BİR)’nin birlikte açtıkları...

Türkiye İş Kurumu Nevşehir İl Müdürlüğü ile Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖR-BİR)’nin birlikte açtıkları özürlülere yönelik bilgisayar kullanma kurslarının ardından bu kez bilgisayar programcılığı kursu düzenlenecek. Konu ile ilgili protokol imzalandı.

Türkiye İş Kurumu Nevşehir İl Müdürlüğü hizmet binasında düzenlenen protokol imza töreni öncesinde konuşan İl Müdürü İlhan Temel, 2006 yılından bu yana düzenledikleri bilgisayar kursları ile 200 civarında engelliye eğitim verdiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Kurslarda amaçlarının engellilere istihdam sağlama yanında toplumla entegrasyonlarına da yardımcı olmak olduğunu kaydeden Temel, yaptıkları tespitlerin her iki alanda da başarılı sonuçlar alındığını gösterdiğini kaydetti.

2006 yılından bu yana verdikleri eğitimle engellilere bilgisayar kullanımı ve internete girme becerisi kazandırdıklarını kaydeden Temel, yeni kursla birlikte bir ileri aşama olan web tasarımına yöneldiklerini ifade etti.

36 bin 300 TL bütçe ile açılan kurs için daha önce kurumca derneğe alınan bilgisayarlara ilaveten gerekli teknik donanımlarında sağlanacağını belirten Temel, ilk etapta 10 kişiye kurs vereceklerini de açıkladı.

GÖR-BİR Derneği Başkan Yardımcısı Hafız Mahmut Kemikkıran ise kendilerine her konuda yardımcı olan İŞ KUR İl Müdürü İlhan Temel ve personellerine teşekkür etti.

2 Şubat 2012 tarihinde sona erecek olan rapido kursunun hemen ardından açılacak olan bilgisayar programcılığı kursuna ilişkin protokolü imzalayacaklarını belirten Kemikkıran, buna göre 10 kursiyerin kayıt yaptırabileceği kursun 3 ay süreceğini ve her kursiyere günlük 15 TL harçlık ödeneceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Daha sonra GÖR-BİR Dernek Başkanı Erol Mutlu tarafından İŞ KUR İl Müdürü İlhan Temel’e dernek binasında devam eden rapido kursuna katılan engellilerin yaptığı çini tabak üzerine rapido işlemelerin ve müdürün resminin yer aldığı tablo hediye edildi.

Tören, GÖR-BİR Dernek Başkanı Erol Mutlu ile İŞ KUR İl Müdürü İlhan Temel’in kurs protokolünü imzalamaları ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz